EST-Floattech B.V.

EST-Floattech is opgericht in 2009, met als missie duurzamere en schonere scheepvaart. Daar is mobiele energieopslag voor landbased toepassingen (bijvoorbeeld: UPS, Grid-Stabilisatie en Off grid systemen) inmiddels aan toegevoegd. Wij bedienen de maritieme en landbased sector met intelligente, schone, stille en krachtige energiesystemen op basis van lithium ion polymeer batterijen (Lithium NMC).

De milieuvoordelen zijn groot: NOx- en CO2-uitstoot worden gereduceerd van weinig tot niets, en onaangename geuren en geluidsoverlast worden verminderd voor de bemanning, het milieu, de bewoners en de natuurlijke omgeving. De lithium polymeer batterijen worden geïmplementeerd in volledig elektrische schepen, krachtige hybride toepassingen in combinatie met een traditionele diesel of LNG-motoren.

Sinds 2014 zijn we onderdeel van de Ponooc het investeringsfonds dat gelieerd is aan de Pon Groep, een van de grootste familiebedrijven van Nederland met meer dan 12.000 werknemers over de hele wereld, zo wordt de continuïteit van ons bedrijf en daarbij horende R&D die onze duurzame en economische batterijen gewaarborgd.

 

 

Gepubliceerd op: 30-01-2017
Navigatie menu