Skip to main content

Het net raakt voller en voller en daardoor zijn steeds meer windparken en zonneparken gedwongen om een netaansluiting te delen. Daarom heeft Ventolines dit jaar een model cable pooling overeenkomst gemaakt in opdracht van NWEA, Holland Solar en Energie Samen. In deze overeenkomst maken verschillende windparken en zonneparken afspraken over het delen van één netaansluiting. Energieopslag in combinatie met een windpark of zonnepark (of beide) kan veel waarde toevoegen. De cable pooling overeenkomst mist nog energieopslag, en daarom werken Invest-NL, Energy Storage NL en Ventolines nu samen om de overeenkomst geschikt te maken voor wind, zon én opslag. Planning is om de overeenkomst april 2022 gereed te hebben en publiek te maken.

Online meeting 25 november

Op 25 november tussen 10:30 – 12.00 uur organiseert ESNL een online meeting voor haar leden, waarin Ventolines de concept overeenkomst presenteert en we jullie ideeën en feedback willen ophalen. Aanmelden voor deze meeting kan door een berichtje te sturen naar [email protected]

De meeting is voornamelijk bedoeld voor Energy Storage NL deelnemers, bedrijven die niet aangesloten zijn bij Energy Storage NL zijn eveneens welkom.
Na aanmelding ontvang je de deelnamelink naar de online meeting (Teams).

Door je aanmelding geef je toestemming tot het registreren van het door jou opgegeven emailadres waarmee je deelneemt; deze zal worden gebruikt in de deelnamebevestiging via Outlook.

 

Leave a Reply