Skip to main content

Energy Storage NL stond dit jaar van 15 t/m 17 mei samen met haar leden Ecovat en Elestor op de Electrical Energy Storage (EES) beurs in München. Op deze beurs, die parallel plaatsvindt aan de Intersolar, komt de Europese energieopslagsector bij elkaar. Het is de grootste en best bezochte energieopslagbeurs van Europa. Het was de eerste keer dat ESNL aan deze beurs deel heeft genomen en een Holland Lounge voor de Nederlandse energieopslagsector heeft neergezet. Hiervoor ontving Energy Storage NL ondersteuning van RVO. De EES maakt samen met de Intersolar deel uit van The Smarter E. Dit jaar waren er 450 standhouders aanwezig en is de beurs bezocht door meer dan 50.000 bezoekers.

Op de EES beurs stonden meer ESNL leden met een stand, waaronder;  DNV-GL, Alfen, Bredenoord, ECN part of TNO, Eaton, Tesla en Solarwatt. Energy Storage NL kijkt meer dan tevreden terug op succesvolle beursdagen, er zijn interessante nieuwe contacten gelegd. Ook Elestor en Ecovat hebben vruchtbare contacten gelegd en de eerste vervolgafspraken zijn inmiddels vastgelegd in de agenda’s.

Ecovat:

“Iedereen heeft het over het opbouwen van relaties met klanten.

In de Holland Energy Storage-lounge slaagde Ecovat erin deze nieuwe relaties op te bouwen.”

Elestor:

“De timing voor deelname aan ESE bij EES was ‘spot-on’;  de markt groeit snel en het grote aantal bezoekers van de ESNL-stand bevestigt de potentieel beslissende rol die opslag speelt in de energietransitie.

Elestor nam 71 gespreksnotities mee over concrete interesses in zijn opslagtechnologie, naast praten met vele andere bezoekers, die zich gewoon oriënteerden. Dat is een fantastisch resultaat!

De stand van ESNL was goed ontworpen, zeer toegankelijk vanuit alle richtingen en toonde de koplopers-rol die Nederlandse bedrijven hebben bij de ontwikkeling en commercialisering van nieuwe opslagtechnologieën.”

Voor 2020 heeft ESNL een optie genomen opnieuw deel te nemen aan de EES München welke volgend jaar gehouden wordt van 17 t/m 19 juni, waarbij voldoende ruimte is voor 6 leden. Heb je interesse om deel te nemen, laat dat dan weten aan Energy Storage NL.

 

Bekijk hier het fotoverslag

 

 

Leave a Reply