Skip to main content
  • ECOVAT profiteert van in gang gezette energietransitie in Nederland;
  • Berenschot voorspelt dat ECOVAT-methode forse besparingen opleveren ten opzichte van andere duurzame alternatieven;
  • ECOVAT klaar voor snelle groei: winst en omzet in 2018 gestegen;
  • ECOVAT: vijf concrete projecten bij Arnhem, Heerlen, Den Haag, Panningen, en België.

Het Veghelse bedrijf ECOVAT, dat een intelligent energieopslag systeem heeft ontwikkeld dat 100% duurzaam is en waarmee 500 tot 2500 woningen per buffervat kunnen worden voorzien van warmte, geeft via de NPEX-effectenbeurs voor maximaal €2,3 miljoen aan certificaten van aandelen uit.

Met de opbrengst van de uitgifte van certificaten van aandelen financiert ECOVAT de te verwachten groei van de onderneming, wordt het werkkapitaal van de onderneming versterkt en de aankoop van een hijsframe gefinancierd.

De onderneming, opgericht door CEO Aris de Groot, profiteert van de energietransitie die Nederland de komende decennia gaat doormaken. Miljoenen woningen die nu traditioneel worden verwarmd op basis van fossiele brandstoffen kunnen op andere wijze worden verwarmd. De methode van ECOVAT, waarbij de warmte wordt opgeslagen in een buffervat van minimaal 30 meter diep en met een diameter van minimaal 30 meter, zorgt voor verwarming of koeling van woningen, afhankelijk van het seizoen (winter- of zomerperiode).

Bovendien is door het onderzoeksbureau Berenschot berekend dat de ECOVAT-methode belangrijke kostenvoordelen biedt ten opzichte van andere duurzame alternatieven, waarbij er bijvoorbeeld in elk huis warmtepompen moeten worden geïnstalleerd.

Ondernemer ing. Aris de Groot verwacht dat certificaathouders in de komende jaren gaan profiteren van de potentie die ECOVAT heeft en er waarde creatie ontstaat.

Het bedrijf boekte in 2018 een omzet van € 4 miljoen en een winst van ruim € 1 miljoen. Momenteel worden de voorbereidingen getroffen voor de start van de bouw van een ECOVAT in Het Dorp bij Arnhem en lopen er projecten in Heerlen, Den Haag, Panningen, IJmuiden en België. De certificaten van aandelen zullen verhandelbaar zijn via het handelssysteem van de NPEX-effectenbeurs. Inschrijven kan vanaf 12 april.

Leave a Reply