Skip to main content

Op 21 april maakte Vopak bekend dat het een Joint Development Agreement met Elestor heeft ondertekend voor de ontwikkeling van een waterstofbroomstroombatterij. De gezamenlijke ambitie is om de elektriciteitsopslagcapaciteit van deze flowbatterijen op te schalen van 200 kWh naar 3.000 kWh in een periode van 2 jaar en vervolgens verder te ontwikkelen naar industriële schaal.

“Deze ontwikkeling maakt deel uit van Vopaks New Energy-strategie”, zegt Patrick van de Voort, Division President Europe & Africa bij Vopak. “Het ontwikkelen van grootschalige en goedkope elektriciteitsopslag wordt steeds belangrijker en met deze veelbelovende technologie kan elektriciteit op grote schaal worden opgeslagen in moleculen. We kijken er naar uit om deze flow-batterijen gezamenlijk te ontwikkelen. ”

“Dit is een uitstekende samenwerking en een echte gezamenlijke ontwikkeling van 2 partners, elk met hun specifieke expertise. Elestor brengt al zijn kennis in over zijn unieke HBr flow batterijtechnologie en Vopak is de grootste onafhankelijke tankopslagleverancier gespecialiseerd in opslag van chemicaliën en gassen. Grootschalige opslag van waterstof en broom vormt een belangrijk onderdeel van de HBr-stroombatterij en sluit goed aan bij de locaties, kernactiviteiten en competenties van Vopak. ” zegt Guido Dalessi.

Leave a Reply