Skip to main content

Tijdens de Vakbeurs Energie van 8 tot en met 10 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch organiseert Energy Storage NL de jaarlijkse Storage Day.

In de energietransitie worden verschillende energienetwerken (elektriciteit, groene gassen en warmte) steeds meer aan elkaar gekoppeld. Duurzame energie wordt vaak opgewekt in de vorm van elektriciteit, denk aan zonnepanelen en windmolens. Deze elektriciteit wordt over en weer op verschillende punten in de waardeketens geconverteerd naar andere energiedragers.

Zulke systeemintegratie is een belangrijke voorwaarde voor een succesvolle energietransitie, doordat het heel veel extra flexibiliteit aan het systeem toevoegt en sectoren kan verduurzamen. Hiervoor hebben we vernieuwende concepten nodig, die niet in de oude hokjes passen. Alleen door een compleet scala aan opslag- en conversiemethoden in te zetten, kunnen we voldoende flexibiliteit garanderen om de energietransitie te laten slagen. Op de Energy Storage Day 2019 laten deze technologieën aan u zien.

Op woensdagmiddag opent Energy Storage NL om 14.00 uur de Storage Day. Deelname is gratis. Bezoek ook het Energy Storage NL paviljoen in hal 6 tijdens de Vakbeurs Energie.
Registratie kan tot 7 oktober gratis via deze link.

Programma:

14:00 Opening – Energy Storage NL

14:15  De energietransitie in de wijk en de rol van energieopslag – Nationaal Programmabureau RES

14:30 Pitch 1: TNO Warmtebatterij

14:35 Pitch 2: LKAB  Minerals

14:40 Presentatie warmte | Mijnwater: innovatieve warmtevoorziening met energieopslag

15:00 Pitch 3: Generate Technology Group

15:05 Pitch 4: Iwell

15:10 Presentatie elektriciteit | Spectral: slim elektriciteit opwekken en verhandelen in de wijk

15:30 Pitch 5: Ventolines

15:35 Pitch 6: Frames

15:40 Presenatie moleculen | Stedin: waterstof in de woonwijk

16.00 Afsluiting en netwerkborrel op het Energy Storage NL Paviljoen in hal 6

 

Leave a Reply