Skip to main content

Proton Ventures is één van de drie genomineerden voor de laatste ronde van de NAM70 Challenge. Proton Ventures is gekozen uit een reeks van 45 oplossingen uit 13 landen; van Canada tot Australië, van Zuid-Afrika tot Finland en van Israël tot Nederland.

NAM wil graag een volgende stap in de versnelling van de energietransitie zetten en riep internationale groeibedrijven, die werken aan een oplossing voor grootschalige opslag van duurzame energie op om deel te nemen aan de NAM70 Challenge. Ook Proton Ventures diende een voorstel in: het Power-to-Ammonia concept.

Proton Ventures over de nominatie

Bob Weehuizen, Business Developer bij Proton Ventures over deze nominatie: ‘Wij zijn zeer blij en vereerd met deze nominatie voor de NAM70 Challenge. Zeker gezien het feit dat we zijn gekozen uit zoveel inzendingen! Opslag van duurzame energie is een uitdaging. Met het concept dat wij bieden, wordt het mogelijk om duurzaam opgewekte energie via waterstof goedkoop en efficiënt op te slaan in de vorm van ammoniak. Zodra de vraag naar energie weer toeneemt, kan de opgeslagen duurzame energie in de ammoniak weer terug gevormd worden naar waterstof en van daaruit in stroom. Ook wel Power-to-Ammonia en Ammonia-to-Power genoemd. Omdat bij deze vorm van energie(opslag) geen koolstof (C) wordt gebruikt maar stikstof (N) wordt dit concept ook wel NFUEL genoemd.’

Finale van de NAM70 Challenge

De komende weken neemt Proton Ventures het op tegen het Britse Storelectric met ‘Compressed Air Energy Storage’ en het Franse Eco-Tech Ceram met ‘Thermal Energy Battery with Ceramic Cells’. De winnaar van de NAM70 Challenge wordt bekend gemaakt op 6 juni 2018. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 50.000 euro, maar kan ook rekenen op de NAM als klant. De winnaar implementeert de voorgestelde innovatie samen met de NAM.

Leave a Reply