Skip to main content

Het Nationaal Smart Storage Trendrapport is het nieuwe jaarlijkse sectorrapport voor iedereen die in Nederland actief is in de markt voor energieopslag. Het trendrapport is een initiatief van onderzoeksbureau Dutch New Energy Research (bekend van oa. het Nationaal Solar Trendrapport, het Nationaal Warmtepomp Trendrapport, en het Nationaal Warmtenet Trendrapport) in samenwerking met Energy Storage NL, TKI Urban Energy, RVO, Techniek Nederland en vakbeurs Solar Solutions International.

Het Nationaal Smart Storage Trendrapport 
Het Nationaal Smart Storage Trendrapport vraagt in de eerste editie aandacht voor de batterijopslagmarkt. Centraal in het trendrapport wordt de omvang van de markt gepresenteerd. Tevens biedt het rapport jaarlijks antwoord op de vraag hoeveel installaties er aanwezig zijn, voor welke toepassing deze worden ingezet en schetst het een kader bij de verwachte ontwikkeling in de komende jaren.
Daarnaast wordt gekeken naar de kansen die er liggen qua toepassingen als peak-shaving, netdiensten of mobiele opslag en welke barrières moeten worden geslecht om de markt uit te breiden. En er komen diverse marktexperts aan het woord over toegepaste innovaties, techniek ontwikkelingen en beleidsmaatregelen.

Belang en impact van dit trendrapport
Nu de markt voor energieopslag op het punt staat een hoge vlucht te nemen, is het van essentieel belang dat onze sector een visitekaartje als het Smart Storage Trendrapport krijgt. Zo adviseerde de voorzitter van het Energieakkoord Ed Nijpels iedere sector om ‘een jaarlijks trendrapport uit te brengen’.
De trendrapporten worden jaarlijks door tienduizenden professionals, zoals beleidsmakers, pers, ontwikkelaars, fabrikanten, installateurs, investeerders en adviesbureaus gedownload en gelezen.

Presentatie van het trendrapport 
Het rapport wordt samen met het het Solar Trendrapport begin 2022 gepresenteerd.

Hoe kunt u meedoen? 
Wij nodigen u dan ook uit om partner van het Trendrapport te worden. Zo ondersteunt u dit belangrijke onderzoek en kan uw bedrijf mee profiteren van het grote bereik van het Trendrapport en de uitstraling op de Solar Business Day. Meer weten? Neem dan contact op met Don Valkering (M: [email protected] of T: +31 (0) 72 572 97 94).

Leave a Reply