Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar Mobiele opslagsystemen, dat geeft constructieve energie

15 april 2021 om 15:00 - 16:15

Het energienetwerk wordt steeds duurzamer en meer gedecentraliseerd. Industriële oplossingen voor energieopslag zijn een onvermijdelijke voorwaarde voor een goed functionerend en duurzaam elektriciteitsnetwerk. Het elektriciteitsverbruik stijgt en snelle on- of off grid oplossingen zijn gewenst. Het verzwaren van het net vraagt echter om grote investeringen, leidt tot ingrijpende wijzigingen van de aanwezige infrastructuur en kost tijd. Zijn mobiele opslagsystemen hiervoor oplossingen?  

Het antwoord is ja. De pieken van de elektriciteitsbehoefte kunnen we tijdelijk duurzaam, rendabel en snel oplossen door flexibele mobiele opslag.

Op donderdag 15 april (15:00 – 16:15 uur) bespreken we de techniek en de praktische toepassing met klanten, netwerkbedrijven en leveranciers. Samen schetsen we het grote plaatje, reflecteren we op de uitdagingen en vertellen we hoe mobiele opslagsystemen:

  • Onze onze netinfrastructuur tijdelijk kunnen ontlasten
  • Onnodig verzwaring kan voorkomen
  • Zorgen voor betere afstemming van vraag en aanbod
  • Slimme energieplanningen mogelijk kunnen maken voor bouwbedrijven, netwerkbedrijven, gemeentes en de industrie om de tijdelijke vraag voor bouwplaatsen, netonderhoud, binnenvaart, festivals, kermissen en campings te faciliteren
  • Lagere operationele kosten en vermindering van CO₂-uitstoot

Klik hier om je aan te melden voor het webinar Mobiele opslagsystemen 15 april in samenwerking met Dutch Power.

 

 

Gegevens

Datum:
15 april 2021
Tijd:
15:00 - 16:15