Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Denk mee over de batterijstrategie Nederland

18 november 2021 om 09:00 - 13:00

Energy Storage NL werkt samen met de ministeries van Economische Zaken & Klimaat, Infrastructuur en Waterstaat en nodigt haar leden graag uit om me te denken over de batterijstrategie in Nederland op. Energy Storage NL is zelf eveneens aanwezig tijdens deze bijeenkomst.

Op donderdag 18 november in The Green Meeting Center te Arnhem van 09.00-13.00 uur gaan we met experts, belanghebbenden en ervaringsdeskundigen in gesprek om te komen tot een nationaal actieplan.
In dit actieplan komt te staan hoe we de concurrentiepositie van Nederland in de batterijwaardeketen sterk kunnen vergroten. Wij nodigen je van harte uit om mee te discussiëren, je kennis en ervaring te delen en je waardevolle input te geven.

Achtergrond
Deze bijeenkomst is een initiatief van de ministeries van Economische Zaken & Klimaat, Infrastructuur en Waterstaat, regionale ontwikkelingsmaatschappijen, Brainport Development, NWO en RVO. Deze partijen hebben het afgelopen voorjaar gewerkt aan een call-to-action op batterij ontwikkeling in Nederland (PDF) die is onderschreven door stakeholders uit verschillende relevante sectoren en wordt ondersteund door de betreffende topsectoren. Om de call-to-action verder te brengen is een expertgroep samengesteld, die zich bezighoudt met het realiseren van een benchmark onderzoek en actieplan om Nederland als Europese batterijpartner te positioneren.

Wat gaan we doen?
De afgelopen maanden heeft PWC een benchmarkonderzoek uitgevoerd naar de markt van toekomstige batterijtechnologie en het nationale en internationale speelveld. Op 18 november presenteert PWC de resultaten van dit onderzoek. Daarna gaan we met de aanwezige experts, ervaringsdeskundigen en belanghebbenden in kleinere groepen uiteen om over specifieke thema’s en geïdentificeerde business opportunities uit het onderzoek door te praten. De resultaten uit deze sessies vormen, samen met het onderzoek van PWC, de basis voor een op te stellen nationaal actieplan (roadmap) voor de korte en (midden)lange termijn.Deelsessies
In de deelsessies bespreken we de resultaten van het onderzoek en gaan we in gesprek over kansen en acties die nodig zijn om Nederland als Europese batterijpartner te positioneren. Dat doen we op de thema’s:

  • Nieuwe cellen en materialen;
  • Packs en systemen;
  • Recycling, re-use and second use;
  • Ondersteuning van het net;
  • Circulariteit;
  • Veiligheid.

Bij inschrijving kun je aangeven bij welk thema je wilt aansluiten.
We sluiten de ochtend om 12.00 uur af met een lunch.
Na de lunch wordt er voor belangstellenden een rondleiding bij Connectr Energy Innovation georganiseerd, waar vele ondernemers en kennisinstellingen in de energie en circulaire economie actief zijn.

Aanmelding
Aanmelden kan tot uiterlijk dinsdag 9 november. Vanwege beperkte capaciteit willen we je vragen om je snel aan te melden.
Klik hier om je aan te melden voor deze bijeenkomst.

Tijdens de bijeenkomst houden wij ons aan de dan geldende COVID-19 richtlijnen van de Rijksoverheid.

Gegevens

Datum:
18 november 2021
Tijd:
09:00 - 13:00
Evenement Categorie:

Locatie

The Green Meeting centre Arnhem