Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar ‘Kansen van energieopslag bij lokale duurzame projecten

23 juni 2020 om 15:00 - 16:00

Meer weten over de mogelijkheden van energieopslag in lokale duurzame projecten? Volg dan het interactieve webinar ‘De kansen van energieopslag bij lokale duurzame projecten’ op dinsdag 23 juni.

Tussen 15.00 uur en 16.00 uur leidt dagvoorzitter Leon Stille u door dit webinar, waarin Stefan Olsthoorn van Energy Storage NL u eerst meeneemt in de verschillende geschikte vormen van energieopslag. Vervolgens presenteren ervaringsdeskundigen Ruud van den Bosch (Ecovat) en Maarten Quist (Giga Storage) hun ervaringen met energieopslag in de praktijk.

Tijdens het webinar kunt u via de chat vragen stellen aan de sprekers.

Klik hier om direct aan te melden

Heeft u vragen over dit webinar dan kunt u mailen naar [email protected]

 

Programma

Stefan Olsthoorn (Energy Storage NL) – Energieopslag als oplossing voor netcongestie

Energieopslag wordt door veel energieprofessionals gezien als het gouden ei van de energietransitie. Nieuwe technologieën volgen elkaar in snel tempo op. Stefan Olsthoorn, branchemanager van Energy Storage NL, introduceert u in de wereld van energieopslag. Hij gaat daarbij in op de verschillende technologieën en hoe deze kunnen bijdragen aan het probleem van netcongestie.

 

 

Case 1: Ruud van den Bosch (Ecovat) – warmteopslag in een Ecovat
Eén van de mogelijkheden om energie op te slaan is in een grote ondergrondse thermoskan; een Ecovat.  Met een Ecovat kan midden in een woonwijk een energieopslagsysteem aangelegd worden, dat het overschot aan energie in de zomer opslaat en dat bewoners vervolgens in kunnen zetten in de winter.

 

 

 

Case 2: Maarten Quist (Giga Storage) – batterijopslag bij een wind- of zonnepark
Giga Storage werkt op dit moment aan het grootste batterijopslagproject in Nederland. Het bedrijf bouwt bij een windpark in Lelystad een batterijsysteem van 12MW. Een project dat nog dit jaar gereed moet zijn en deels is gefinancierd met crowdfunding. Maarten Quist vertelt wat er allemaal komt kijken bij dit project.

 

 

Gegevens

Datum:
23 juni 2020
Tijd:
15:00 - 16:00
Site:
https://attendee.gotowebinar.com/register/7656197839328841232