Skip to main content

Industriële elektrificatie, ook wel Power-to-X genoemd, is een belangrijke verduurzamingsoptie voor de industrie. Maar, investeerders en eindgebruikers zien deze technologie graag eerst getest op een grote schaal in de gewenste toepassing, voordat ze investeren in ontwikkeling, demonstratie of implementatie. Logisch, maar tegelijkertijd zet dat een rem op de veelbelovende technologieën. Om hier verandering in te brengen hebben FME, Deltalinqs, InnovationQuarter, Port of Rotterdam en TNO de krachten gebundeld binnen het Fieldlab Industrial Electrification, dat op 10 februari gelanceerd wordt.

Wil jij je processen elektrificeren? Je diensten testen? Je innovatie demonstreren? Kijk dan tijdens dit event wat het fieldlab voor jou kan betekenen!

Tijdens de online lancering delen grote namen uit de procesindustrie hun visie op de toekomst van industriële elektrificatie en de manier waarop het fieldlab kan ondersteunen bij de implementatie van nieuwe technologieën. Er is volop ruimte om het gesprek aan te gaan en om vragen te stellen. Zo gaan we in break-out sessies uiteen voor een verdiepende discussie met experts uit het bedrijfsleven, onderzoek- en onderwijsinstellingen en waardeketenpartners.

 

Programma

Het programma bestaat uit de volgende elementen:

  • Keynote Rob Kreiter (Directeur TKI Energie & Industrie)
  • Keynote Marcel Galjee (VP & Managing Director Energy & New Business Nouryon)
  • Keynote Yolande Verbeek (Managing Director Uniper)
  • Break-outs over thema’s rond te toepassing Industriële Elektrificatie
  • Verdiepende discussie & tijd om te netwerken
  • Terugkoppeling vanuit de break-outs
  • Afspreken vervolgacties en sluiting door de dagvoorzitter
  • Vraaggesprek en vragen uit het publiek

Over het fieldlab

Het Fieldlab Industrial Electrification werkt als versneller van de ontwikkeling en implementatie van innovatieve technologieën op het gebied van industriële elektrificatie in de waardenketens van het industriecluster Rotterdam-Moerdijk. Dit doen we door het bieden van unieke kennis, ondersteuning en technische faciliteiten om innovatieve technologieën marktrijp te maken.

Het Fieldlab Industrial Electrification is een initiatief van Deltalinqs, FME, InnovationQuarter, Port of Rotterdam en TNO. Het initiatief wordt sterk ondersteund door de gemeente Rotterdam en de provincie Zuid-Holland.

Partners FLIE

Praktische informatie:
datum en tijdstip : 10 februari 2021 9:30 – 12:30
locatie: online
kosten: gratis voor leden en niet-leden
Heb je nog vragen, klik hier om contact op te nemen.
Om direct aan te melden, klik hier.

 

Leave a Reply