Skip to main content

Per 1 oktober start Jeroen als de nieuwe branchemanager van Energy Storage NL.  Jeroen stelt zich graag verder voor.

 

Op 1 oktober ben ik begonnen als nieuwe branchemanager van Energy Storage NL (ESNL). Nadat ik vier jaar lang gelobbyed heb voor onder andere de belangen van ESNL, mag ik nu zelf deel uitmaken van dit platform. Bijzonder eervol gezien het feit dat energieopslag een belangrijke rol gaat spelen in het behalen van onze klimaatdoelen.

De afgelopen jaren ben ik binnen FME, de ondernemersorganisatie van de Nederlandse technologische industrie, werkzaam als Public Affairs adviseur. Ik behartig de belangen van de 2.200 FME-leden op de maatschappelijke thema’s waarvoor technologie een verschil maakt, denk aan onderwerpen als energie, mobiliteit, gebouwde omgeving en landbouw. Ook adviseerde ik dertig branches/platforms die onder FME vallen. In de uitvoering van mijn werkzaamheden kreeg ik ook veel te maken met ESNL. Samen met voormalig collega Stefan Olsthoorn hebben we ervoor gezorgd dat het thema energieopslag op de politieke agenda is gezet. Met als hoogtepunt de recente afschaffing van de dubbele energiebelasting op energieopslag.

Vanuit deze functie ben ik dus bekend met de maatschappelijke impact van deze sector: via energieopslag zorgen voor een versnelling van de Nederlandse energietransitie. En die transitie kan niet behaald worden zonder dat er wordt ingezet op energieopslag. Inmiddels zijn de problemen rondom het Nederlandse elektriciteitsnet zo groot dat nieuwe zonne- en windprojecten niet meer worden aangesloten, terwijl ook nieuwe bedrijfsuitbreidingen gevaar lopen omdat er onvoldoende netcapaciteit is. Dit is niet alleen schadelijk voor de energietransitie maar ook voor het Nederlandse vestigingsklimaat. De rol van energieopslag, als buffer van het elektriciteitsnet, zorgt voor de nodige flexibiliteit waarmee we netstabiliteit creëren. Willen we de klimaatdoelen behalen, dan moeten we inzetten op energieopslag.

Met deze boodschap wil ik me – samen met meer dan 80 leden van Energy Storage NL –inzetten om via energieopslag aan een toekomstbestendig energiesysteem te bouwen. Graag maak ik snel kennis met je, stuur me daarom gerust een mailtje naar [email protected] en dan plannen we een kennismakingsgesprek in!

 

 

Leave a Reply