Skip to main content

ATEPS: Professionals in Energy Storage

Een veranderende energiewereld

Ons energiesysteem gaat de komende jaren fors veranderen. De versnelde introductie van duurzame energie gaat gepaard met sterkere prijsfluctuaties en verminderde leveringszekerheid. Om de betrouwbaarheid, efficiency en de introductie van duurzame energie verder te versnellen, bouwt ATEPS slimme energieopslagsystemen.

Het toepassingsbereik van het energieopslagsysteem is de afgelopen jaren fors toegenomen. De focus vanuit ATEPS ligt op energieopslag in combinatie met lokale opwekking (>100 kWp), batterij-energieopslag in combinatie met laadinfrastructuur en industriële peak shaving. ATEPS levert ook kleinschalige energieopslag (5-10 kW) voor huishoudens.

De focus bij alle systemen ligt op een hoog rendement, eenvoudige configureerbaarheid en weinig tot geen onderhoud. Het in eigen beheer ontwikkelde battery management systeem en bijbehorende master controller, die het gehele opslagsysteem inclusief de inverters aanstuurt, heeft een open structuur waardoor koppelen met energiehandelsplatformen, peak shaving besturingen en andere toepassingen eenvoudig te realiseren zijn. Remote monitoring en data logging maken deze systemen ook inzetbaar op afgelegen locaties of plekken waar gekwalificeerd personeel niet beschikbaar is.