Skip to main content

Ineke Dezentjé, voorzitter FME, heeft het ‘Nationaal Actieplan Energieopslag en Conversie’ aangeboden aan de Tweede Kamercommissie Economische Zaken en Klimaat. Zij werd daarbij vergezeld door Jillis Raadschelders (DNV GL en voorzitter ENSL), Peter Teerlink (S4 Energy), Eugène van Boudewijk Bastiaanse (Ecovat) en Stefan Olsthoorn (platformmanager ESNL).

Farid Azarkan (DENK) nam als ondervoorzitter van de commissie het rapport in ontvangst. De belangrijkste actiepunten werden door Ineke Dezentjé benadrukt en toegelicht.

Ineke Dezentjé: “Rondom de energietransitie heerst nog veel onduidelijkheid, maar voor ons staat een ding als een paal boven water: energieopslag- en conversie zal een cruciale rol spelen in de versnelling van de Nederlandse energietransitie. Bovendien kan de ontwikkeling van technologie voor Energieopslag en conversie leiden tot een nieuw exportproduct voor de BV Nederland. Wij zeggen bij FME niet voor niets: laat iedereen ervaren dat Nederlandse technologie de wereld beter maakt.”

De Kamerleden zegden toe dit rapport onder de aandacht te brengen bij de Minister.
Wil je het rapport ook lezen? Klik hier om het rapport te downloaden.

 

Leave a Reply