Skip to main content

Op woensdag 12 januari trapte Energy Storage NL samen met haar leden het nieuwe jaar af in een online netwerkbijeenkomst over transporttarieven en energieopslag.

 

Bas Hazenborg (Netbeheer Nederland) en Bas van Zuijlen (TenneT) praatten de aanwezigen bij over de laatste ontwikkelingen in de transporttarieven voor grootverbruikers. Door de energietransitie en de roep om een meer flexibele energievoorziening is het de vraag of een aanpassing van de bestaande transporttarieven noodzakelijk is. De netbeheerders hebben daarom samen met relevante stakeholders, waaronder Energy Storage NL, een werkgroep opgericht om dit te onderzoeken. De online netwerkbijeenkomst op 12 januari had als doel om input op te halen vanuit ESNL-leden voor de probleemanalyse die deze werkgroep momenteel aan het schrijven is over transporttarieven.  De afronding van deze probleemanalyse wordt in het eerste kwartaal van 2022 verwacht. Energy Storage NL erkent het belang van dit thema en blijft nauw betrokken bij de werkgroep die hiervoor is opgericht door Netbeheer Nederland.

Energy Storage NL organiseert regelmatig voor haar leden laagdrempelige online bijeenkomsten voor haar deelnemers. Meer weten of deelnemer worden van Energy Storage NL? Neem contact met ons op of doe direct mee via de knop ‘deelnemer worden’ op onze website.

Leave a Reply