Skip to main content

Vanwege de oorlog in Oekraïne staat de energievoorziening in het land onder grote druk. Met de winter in aankomst zijn grote gebieden, waaronder belegerde steden, niet zeker van elektriciteit. Er worden dan ook steeds meer noodoplossingen aangehaald om de problemen te bestrijden terwijl aan de reparatie van kritische infrastructuur wordt gewerkt.

Energieopslag wordt gezien als een belangrijke schakel om de problemen op het net tegen te gaan. Daarom hebben de Oekraïense regering en de landelijke brancheorganisatie voor energieopslag zich gewend tot EASE met een hulpvraag aan Europese landen en bedrijven.

Concreet wordt gevraagd om levering van de volgende systemen:

  1. What: ESS with a capacity of 5-10 kW, with a time reserve of up to 24 hours. Use: It is necessary for the operation of communication centers and hospitals. Where: Kiev, Zaporozhye, Nikolaev and Kharkov municipalities.
  2. What: ESS – 1 MW (100 kW) with 24 hours reserve. Use: For water supply and sewerage. Where: Kiev municipality.
  3. What: ESS 1.2 kilowatts, with operation up to 2-3 hours. Use: to ensure the operation of police stations.

De Nederlandse energieopslagsector heeft unieke kennis in huis waarmee een bijdrage kan worden geleverd om de lichten in Oekraïne te laten branden. We roepen onze deelnemers dan ook op om te helpen waar mogelijk.

Kun jij één van de hierboven gevraagde systemen leveren? Mail dan naar [email protected] en we linken je aan onze contacten bij EASE.

Bijgevoegd document bevat informatie over de huidige problematiek. Denk je naast de vraag hierboven concrete producten, diensten of kennis kan leveren die van belang zijn voor het Oekraïense energiesysteem? Neem dan ook contact op en we verkennen de mogelijkheden.

DISCLAIMER: alle informatie in dit bericht is met toestemming van de betrokkenen gepubliceerd.