Skip to main content

De energie-intensieve industrie in Nederland staat voor een grote uitdaging. De afzet blijft groeien maar CO₂-emissies moeten in hoog tempo worden terug gebracht en processen verduurzaamd. Een drastische verbetering in energie- en grondstoffenefficiëntie en vergaande decarbonisatie zijn nodig voor een fossielarme toekomst. Het gaat hier bijvoorbeeld om Power-to-Heat en Power-to-Chemicals oplossingen.

Om een snelle transitie te realiseren is het zaak om zo snel én zo concreet mogelijk aan de slag te gaan. Daarom brengen FME, Deltalinqs, Havenbedrijf Rotterdam en TNO op 5 december de industrie, innovaties, investeerders en andere stakeholders bij elkaar om bestaande initiatieven een stap verder te brengen naar implementatie. Deze bijeenkomst vindt plaats bij het Havenbedrijf Rotterdam dat veel industriële partijen faciliteert en daarom de uitdagingen goed kan schetsen.

Na een introductie van het Havenbedrijf over hun visie op het gebied van industriële elektrificatie wordt er een aantal pitches gegeven over initiatieven vanuit de industrie en de innovaties. Beiden lichten toe hoe zij kansen zien en wat er nog nodig is tot aan implementatie. Vervolgens gaan de deelnemers in werkgroepen uiteen om mee te werken aan oplossingen.

Voor wie?

De bijeenkomst is voor eindgebruikers, investeerders, netbeheerders, overheid en technologie partners zoals technostarters, system integrators en toeleveranciers. We zijn op zoek naar beslissers, mensen met achtergrond in R&D, engineering, technische affiniteit en een ‘oplossers mindset’. Ook als je zelf een nieuw initiatief of project wil introduceren dat bijdraagt aan de energietransitie ben je van harte welkom.

Programma

10.00 – Welkom en ontvangst met koffie en thee
10.30 – Fieldlab Industriële Elektrificatie: Toelichting stand van zaken en ambities
10.45 – Inleiding Havenbedrijf over:
De uitdagingen op gebied van industriële elektrificatie.
Wat is er nodig om oplossingen te realiseren?
11.00 – 6 tot 8 pitches vanuit mogelijke oplossingen / innovaties
12.00 – Lunchpauze en verplaatsen naar rondetafelsessie
12.30 – Rondetafelsgesprekken, één per initiatief
13.30 – Presentatie conclusies & afsluiting
14.15  – Netwerkborrel
15.00 – Afsluiting

Vervolg

Na afloop van de bijeenkomst zal er per project een vervolg afspraak gemaakt worden om de stappen naar realisatie en implementatie te bespreken.

Klik hier voor meer informatie en/of direct aanmelden.

Leave a Reply