Skip to main content

Op 27 juli 2015 is in Beieren (D) de vergunning afgegeven voor een baanbrekend project in de energieopslag wat ook zijn effect kan hebben op de Nederlandse energieproductie, distributie en opslag markt. Het project opent de mogelijkheid tot energieopslag op een zeer grote schaal en kan de oplossing bieden voor de steeds meer gedecentraliseerde opwekking van energie op een milieuvriendelijke manier. Dit wordt mogelijk gemaakt door het uniek gepatenteerde concept dat door ESNL deelnemer  Gravity PWR technology B.V. op de Nederlandse markt zal worden gebracht. Met de technologie is het mogelijk van 1 tot ruim 1600 megawatt energie op te slaan op de oudste manier van energie opslag “waterkracht” wat zelfs in het vlakke Nederland mogelijk wordt.

Het project in Duitsland is de eerste test case, er zal een systeem van 1MW worden geïnstalleerd er is meer dan 15 miljoen Euro mee gemoeid waarvan 20% van de project kosten door de lokale overheid zal worden ondersteund met een subsidie en het overige gedeelte door grote private investeringsmaatschappijen zal worden gedaan.

Het project onderscheidt zich op meerdere manieren van andere technieken door de hoge efficiëntie van 85%, lange levensduur van meer dan 40 jaar, geen horizonvervuiling, zeer stil, geen uitstoot en enorme capaciteit mogelijkheid tot 1600MW.

 

Leave a Reply