Skip to main content

De energieopslagbranche groeit, dus Energy Storage NL groeit mee. Om onze plannen en ambities waar te maken zijn we daarom op zoek naar een nieuwe Projectmanager voor 32-36 p/w. Deze zal zich richten op het verder uitbouwen van ESNL als kenniscentrum voor de sector. Hieronder is de vacaturetekst te vinden. 

Projectmanager Kenniscentrum Energy Storage

32-36 uur

Wat ga je doen?
Energy Storage NL wil met ruim honderd leden (bedrijven, netbeheerders, kennisinstellingen en financiers) op een betekenisvolle manier partijen met elkaar verbinden zodat er voor energieopslag duurzame businesscases ontstaan die een bijdrage leveren aan een succesvolle transitie naar een schone, betrouwbare en betaalbare energievoorziening.

Energy Storage NL heeft de doelstelling om de netwerker, belangenbehartiger en het kenniscentrum voor de Nederlandse energieopslagsector. Het kenniscentrum is recent toegevoegd aan deze doelstelling omdat we enerzijds zien dat er behoefte is aan kennisdeling tussen leden rondom marktontwikkeling, beleidsontwikkeling, technologieontwikkelingen, etc. Anderzijds zien we dat er kennis buiten ESNL wordt gevraagd rondom bijvoorbeeld de tarieven voor energieopslag, financieringsbehoeftes, normen en standaarden die ontwikkeld moeten worden.

De projectmanager Kenniscentrum speelt hier een belangrijke rol om enerzijds kennis op te halen en te delen met leden en vervolgens die input te vertalen inbrengen in gesprekken met externe stakeholders (zoals het ministerie EZK, Netbeheer Nederland, EASE).

Concreet betekent dat jij samen met een betreffend bestuurslid van de drie werkgroepen meedraait en ondersteuning biedt, je zitting neemt in verschillende externe werkgroepen en werkt aan verschillende producten en diensten vanuit Energy Storage NL, zoals position papers, (markt) onderzoeken, standaarden en normen etc.  Daarnaast krijg je de ruimte om na te denken over het verder opzetten van het kenniscentrum en bied je ondersteuning bij het opzetten van events en bijeenkomsten.

Wat bieden wij je?
Een organisatie en team groot genoeg om het verschil te kunnen maken. En klein genoeg om iedereen te kennen en te ervaren dat wat jij doet ook echt bijdraagt aan het succes van FME en Energy Storage NL.

Wij werken aan projecten in multidisciplinaire teams waarin de projectmanagers een belangrijke (inhoudelijke) rol spelen. Dat betekent dat je naast eigen expertise ook veel leert van je collega specialisten. Van vernieuwing op de arbeidsmarkt tot innovatie op het gebied van waterstof.

Daarnaast bieden wij een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket. “Live” contact met collega’s vinden wij belangrijk! Elkaar zien bij het koffiezetapparaat of gewoon face to face sparren tijdens meetings zorgt voor verbinding, sneller schakelen en creativiteit. Desalniettemin hebben we natuurlijk ook gezien dat sommige werkzaamheden efficiënt vanuit huis kunnen worden gedaan. Dat maakt dat wij de mogelijkheid en faciliteiten bieden om deels vanuit huis te werken. Verder beschikken we over een goede pensioenregeling en 27 vakantiedagen en 13 ADV-dagen op fulltime basis. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Zoetermeer.

Wie ben jij?
Jij bent een zelfstarter, energieke ondernemende, pro-actieve projectmanager met uitstekende communicatieve vaardigheden. Je bent een verbinder pur sang die techniek vanuit onze leden weet te vertalen richting de praktijk, beleid en de maatschappij. Je bent een teamspeler die goed in multidisciplinaire teams kan opereren en heb je kennis en/of gevoel voor politieke en bestuurlijke besluitvormingsprocessen.

Functie eisen 

  • Je hebt een HBO/WO-diploma en bent bij voorkeur afgestudeerd in de richting van Energie
  • Je hebt aantoonbare kennis en ervaring als het om de energietransitie gaat
  • Je kunt op goed niveau meepraten over techniek. Je bent bekend met de belangrijkste aspecten van het energiesysteem, de rol van energieproducenten en netbeheerders en weet welke onderliggende (markt)mechanismen het systeem sturen

Informatie over deze vacature
Joyce Keizer, Corporate Recruiter, E [email protected]

Belangstelling?
Stuur je sollicitatie met motivatie voor 21 maart naar [email protected]

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.