Skip to main content

Energy Storage NL heeft in 2021 een flinke groei doorgemaakt in haar ledenaantal. In 2021 hebben zich 15 nieuwe leden aangesloten bij het platform. Ze stellen zich graag aan jullie voor:

Hager
Hager richt zich op oplossingen voor energiedistributie in veelsoortige gebouwen waaronder woningen. Het bekende palet aan producten waarmee Hager een vaste waarde is in de Nederlandse woningbouw, wordt verder gecompleteerd met een all-in-one thuisbatterij systeem onder de naam Power Station. Dit in Duitsland ontworpen en voor het overgrote deel geproduceerde systeem wordt onder de naam E3/DC al jaren succesvol (meer dan 40. 000 keer) ingezet in de Duitse markt.

Groendus
Groendus is het nieuwe energienetwerk van en voor zakelijk Nederland. Groendus helpt al meer dan 1.000 bedrijven, instellingen en overheden op weg naar 100% schone energie. Met behulp van data-gedreven inzichten en slimme technologie maakt het bedrijf een unieke routekaart voor verduurzaming en helpen ze u besparen, op te wekken en energie in te kopen of te verkopen. Zo vindt het bedrijf de perfecte match van zon, wind, opslag, warmte en besparing.

Kiwatt BV
Kiwatt ontwikkelt slimme oplossingen voor de opslag van energie. Het bedrijf vindt dat elke woning en elk bedrijfspand over een slimme buffer moet beschikken. Een buffer die helpt groene stroom optimaal te benutten, en aansluitingen op het net zo klein (en dus voordelig) mogelijk te houden.

KuneVerda BV
KuneVerda ontwikkelt een breed assortiment industriële accu’s voor korte (uren) en middellange (dagen) opslag. De door KuneVerda ontwikkelde ES-CHP (Energy Storage – Combined Heat and Power) batterijen zijn enorm efficiënt. De batterijen slaan de energie op in de vorm van (hoge temperatuur) warmte, waardoor er minder grote tanks nodig zijn.

Castleton Commodities
Castleton Commodities International (CCI) is een wereldwijde handelaar in energieproducten en investeerder in infrastructuuractiva. Als handelaar zet CCI kapitaal op eigen basis in op de fysieke en financiële grondstoffenmarkten, waardoor het bedrijf marktinzichten en toegang krijgt. Als strategische investeerder en ontwikkelaar maakt CCI gebruik van haar marktexpertise, operationele capaciteiten en branchekennis om te investeren in geselecteerde grondstoffen-infrastructuuractiva.

QuinteQ Energy BV
QuinteQ ontwikkelt en bouwt s ’werelds meest geavanceerde vliegwiel, ontworpen door The Boeing Company, vermarkt door QuinteQ, made in the Netherlands. Het QuinteQ vliegwiel heeft bijna ongelimiteerde cycles en kan als schokbreker en peakshaver functioneren voor energiesystemen, maar ook voor andere opslagsystemen.

Solarfields Nederland
Solarfields is opgericht in 2014. We zijn dus een jong bedrijf – letterlijk en figuurlijk – maar lopen nu al voorop bij de ontwikkeling van zonneparken in Nederland. We zijn marktleider op het gebied van zonneparken op grond en hebben al meer dan 450.000 zonnepanelen geïnstalleerd en ontwikkelen op dit moment 120 nieuwe zonneparken. Maar onze lat ligt hoger: 1 miljoen huishoudens in 2030 voorzien van duurzame stroom.

Censo Energy Soultions
Energie wordt steeds complexer en belangrijker. Duurzaamheidsprincipes, het Klimaatakkoord en toenemende investeringsbehoeften stellen organisaties voor grote uitdagingen. En daar helpt Censo klanten bij. Door te ontzorgen bij verduurzaming, in organisatie én uitvoering. Daarom vindt u bij ons alles onder één dak, inclusief financiering van duurzame energie installaties.

Spiers New Technologies
Spiers New Technologies (SNT) is de toonaangevende fullserviceprovider van “4R” -diensten (reparatie, revisie, renovatie en herbestemming) voor geavanceerde batterijpakketten die worden gebruikt in hybride en elektrische voertuigen. Met de 4R-services van SNT kunnen OEM’s van voertuigen het levenscyclusbeheer van hun accu-inventaris optimaliseren en de waarde ervan maximaliseren

CTS Nederland
CTS Nederland is dé specialist in hoogwaardige Klimaat Simulatie Apparatuur en Oven Technologie. Met de CTS klimaat testapparatuur brengen wij de kwaliteit en betrouwbaarheid van uw producten naar een hoger niveau. U vindt ons met name in de R&D- en productieafdelingen in o.a. de Elektronica-, Automotive-, Aerospace- en Farmaceutische industrie, bij Defensie en onderzoeksinstituten

SuWoTec
SuWoTec heeft een waardeketen gecreëerd voor productontwerp en energieopwekking en gebruiken deze als leidraad voor ontwikkelingen en innovaties. Aan de hand van een roadmap werken we aan baanbrekende innovaties om de levenscycli te optimaliseren, duurzaam en circulair te maken. Specifiek richt het bedrijf zich op energiebuffering, energie conversie, thermische batterij en power batterij systeem.

Wilgenhaege Investments
Wilgenhaege Investments investeert en innoveert in de volgende generatietechnologie.
We zien in opslagsystemen voor energie een belangrijke rol weggelegd in het bouwen van een duurzame samenleving. Onze innovaties zijn gericht op het bouwen van energieopslagsystemen vanaf 3 MWh die geschikt zijn voor toepassingen bij windmolenparken en zonnepanelen weiden

Bennex
Bart van den Bosch en Arnoud van Putten richtten in 2021 Bennex op, waarmee ze veilige en complete batterijopslagsystemen leveren op basis van lithiumbatterijen voor onder andere de agrarische sector en commerciële partijen. Bennex richt zich hiermee onder andere op bedrijven die een aanzienlijke hoeveelheid duurzaam opgewekte energie verloren zien gaan als het niet kan worden opgeslagen.

Zenon Energy
Zenon Energy is een technologiebedrijf voor hernieuwbare energie dat technologieën voor energieopwekking en -opslag produceert met behulp van revolutionaire SuperTitan™-batterijen. Zenon Energy ontwerpt en produceert kant-en-klare oplossingen voor energieopslag die kosteneffectief zijn en een hoogwaardige oplossing leveren met een marktleidende levensduur die vergelijkbaar is met zonne-installaties.

LeydenJar Technologies
LeydenJar Technologies BV is een in Nederland gevestigde hightech onderneming, die anoden van puur silicium en de productietechnologie ervan ontwikkelt om de energiedichtheid van Li-ion-batterijcellen voor consumentenelektronica, elektrische voertuigen en energieopslag in woningen te verhogen.

Leave a Reply