NAAR DE WEBSITE
Adres gegevens:
Lijnbaan, 3c, 2352 CK, Leiderdorp

+31 (0) 6 3965 6606

Contact persoon:
Jiajun Cen
[email protected]

ALLE DEELNEMERS

AquaBattery B.V.


Hoe mooi zou het zijn als we onze duurzame energie konden opslaan in een batterij van water en zout? De missie van AquaBattery is om duurzame en innovatieve batterijconcepten te ontwikkelen, bouwen en onderhouden. AquaBattery is opgericht in 2014 en is nu een team van 9 jonge ingenieurs, technici, ontwerpers en analisten. We ontwikkelen twee typen duurzame, veilige en milieuvriendelijke batterijen, die beide werken op basis van water en keukenzout.

AquaBatteryā€™s eerste type batterij (Blue Battery) is gebaseerd op verschillen in zoutconcentraties. De osmotische energie die per liter water vrijkomt bij het mengen van zoet en zout water staat gelijk staat aan de energie uit een stuwmeer van 1000 meter valhoogte met dezelfde hoeveelheid water. Met behulp van membranen kan de energie worden omgezet in concentratieverschillen en op een later moment weer worden gemengd met energieteruglevering als gevolg. Op dit moment wordt dit concept uitgetest in een pilot van 10 kWh. Een tweede type batterij (Green Battery) maakt daarnaast gebruik van een pH-verschil, waardoor de energiedichtheid en vermogensdichtheid nog een factor 8 groter kunnen worden dan bij de Blue Battery. Daarnaast heeft AquaBattery expertise in het installeren en implementeren van bestaande duurzame batterijconcepten, zoals NiFe-batterijen.

De zoutwaterbatterijtechnologieƫn die zijn ontwikkeld door AquaBatttery hebben meerdere prijzen gewonnen, waaronder de Herman Wijffels Innovatieprijs, de Accenture Innovation Award en finalist van de Postcode Loterij Green Challenge.