NAAR DE WEBSITE
Adres gegevens:
Atoomweg, 7, 3542 AA, Utrecht

+31 (0) 85 130 3572

Contact persoon:
Vincent Ruijter

ALLE DEELNEMERS

Iwell B.V.


Saving Nature’s Energy

Schone en betaalbare energie voor iedereen. Dat is een van de grootste uitdagingen van onze tijd. We weten dat het huidige gebruik van fossiele energiebronnen niet goed is voor onze aarde. Op termijn zelfs rampzalig. De energietransitie smeekt dan ook om verandering. Daarom voeren vele partijen eindeloze gesprekken over hoe het anders kan en móet. Maar dit kost allemaal zoveel tijd…

Wij doen het anders! Wij versnellen de energietransitie en bouwen vandaag aan de energievoorziening van morgen. Samen maken we de wereld mooier. Duurzamer, schoner en groener. Door minder fossiele energiebronnen te gebruiken, minder CO2 uit te stoten en slimmer om te gaan met natuurlijke energiebronnen. En we zijn niet bang om het groots aan te pakken.

De basis is gelegd. We hebben windmolens en zonnepanelen. Geweldige bronnen om schone energie op te kunnen wekken. Maar wel een beetje onvoorspelbaar. Want wat nou als de zon even niet schijnt? Of als het een tijdje niet zo hard waait? Zou het niet mooi zijn als je dan toch gewoon gebruik kunt maken van de schone energie die je al eerder hebt opgevangen?

Maar hoe dan? Met Cube, de slimme iwell energiebatterij. Met Cube kan iedereen in zijn eigen energiebehoefte voorzien door middel van een decentrale natuurlijke energiebron. De energie die deze batterij opslaat, wordt gebruikt waar en wanneer het nodig is. Zo zorgen we samen voor een duurzame energievoorziening. Onafhankelijk. Slim. Groen.

Hoe werkt het dan precies? Cube slaat schone energie, zoals zonne-of windenergie, op en levert energie wanneer nodig. Zo levert ze razendsnel stroom op momenten dat de vraag even heel groot is. Dit noemen we piekmomenten. Die ontstaan bijvoorbeeld als de lift van een appartementencomplex aangaat, als ’s ochtends alle bewoners naar hun werk gaan. Of ’s avonds, als iedereen terugkomt en alle verlichting aanstaat. Piekmomenten zorgen voor een zware belasting van het energienetwerk. Verlaag je deze piekbelasting, dan is het mogelijk een lagere netaansluiting te krijgen. Goed voor de portemonnee, maar vooral ook goed voor de wereld. Want in plaats van fossiele energie te gebruiken, benut je de natuurlijke energie die in Cube is opgevangen.

Energiegebruik wordt zo niet alleen goedkoper, maar vooral ook duurzaam, schoner en onafhankelijk van anonieme energieleveranciers.