NAAR DE WEBSITE
Adres gegevens:
Professor Snijdersstraat, 2, 2628 RA, Delft

+31 (0)85 06 06 485

Contact persoon:
Michiel Roelofs

ALLE DEELNEMERS

Emmett Green


Emmett Green maakt zich zorgen over de opwarming van de aarde. Hoe mooi zou het zijn om het niveau CO₂ te helpen reduceren tot 49% in 2030? Maar, dan moeten we nu handelen en stoppen met praten, studeren en piloten. Tijd voor verandering.

Opslag is essentieel voor de energietransitie. We geloven in decentrale systemen zodat we lokaal opgewekte energie ook daar gebruiken – energy hubs. Zodra we samenwerkende clusters rondom energie vormen, wordt het pas echt interessant. Produceren, transporteren, opslaan, en gebruiken samen met verenigde krachten. Hierdoor zijn er geen ingewikkelde systemen nodig voor kostbaar transport. Elektriciteitsopslag is ook één van de pijlers van Emmett Green. Door het elektriciteitsnet flexibel te maken kunnen we helpen vraag en aanbod te balanceren. Hierdoor is het minder snel nodig te investeren in dure infrastructuur of grote aansluitingen.

Emmett Green is een start-up met specialisten. We creëren, ontwikkelen, bouwen en exploiteren batterij- en energiemanagementsystemen. Dat doen we vanuit een mix van technische inhoud, corporate finance en ondernemerschap. We brengen partijen bij elkaar die los van elkaar de businesscase niet sluitend krijgen. We zetten onze contacten en partners in, in binnen- en buitenland. En, omdat we geloven in wat we doen en betrokken zijn met jou, investeren we mee.

Dat doen we met onze krachtige benchmark tools en business case modellen. Die leveren een duidelijke technische en financiële onderbouwingen voor krachtige besluitvorming. We zijn investeerders, maar kunnen ook advies en projectmanagement bieden. Emmett Green is consultant en (mede)eigenaar van batterijen, eigen elektriciteit en warmtenetten (GDS), e-boilers en waterstof.

Emmett Green pakt de energietransitie anders aan. We nemen onze eigen verantwoordelijkheid voor het klimaat. Doe je met ons mee?