NAAR DE WEBSITE
Adres gegevens:
Utrechtseweg, 68, 6812 AH, Arnhem

088-5426363

Contact persoon:
Martijn Bongaerts
[email protected]

ALLE DEELNEMERS

Alliander


Alliander is als netwerkbedrijf verantwoordelijk voor de distributie van energie, zoals elektriciteit, (bio)gas en warmte. Wij produceren of verhandelen zelf geen energie. Dat wordt gedaan door energieleveranciers, inkopers of handelaren. Het grootste deel van de energie die wij regionaal distribueren, komt van energiecentrales en windparken via de internationale en landelijke energienetten van TenneT en Gasunie. Daarnaast leveren steeds meer consumenten en bedrijven door hen zelf geproduceerde energie terug aan onze energienetten.

Een goede staat van onze energienetten
Onze belangrijkste taak is om gas en elektriciteit te distribueren naar consumenten, bedrijven en instellingen. Netbeheerder Liander leidt de energiedistributie over al onze netten dagelijks in goede banen. Liander voorziet ruim 2,3 miljoen consumenten en bedrijven zo efficiënt mogelijk van gas en elektriciteit.

Toekomstbestendig en open energienetwerk
Wij zetten ons in voor een betrouwbare energievoorziening om wonen, werken en reizen ook in de toekomst mogelijk te maken. Qirion legt zich toe op de ontwikkeling van duurzame technologieën en intelligente energie-infrastructuren. Firan ontwikkelt open netten voor warmte, koude, stoom en CO2. Meetbedrijf Kenter levert innovatieve oplossingen voor energiemeting en energiemanagement. Daarnaast hebben we activiteiten op het gebied van nieuwe energiemarkten om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het toekomstige energiesysteem.

Alliander werkt aan de energie van vandaag en morgen.