NAAR DE WEBSITE
Adres gegevens:
Het Sterrenbeeld, 31, 5215 MK, 's-HertogenboschContact persoon:
Ed van Dalen
[email protected]

ALLE DEELNEMERS

Hager Electro B.V.


Internationaal familiebedrijf

Met hart voor elektrotechniek

Hager is in 1955 opgericht in de Frans-Duitse Elsas door de twee broers Hermann en Oswald Hager. Voorop stond – en staat nog steeds – het ontwikkelen van technische oplossingen waarmee installatieprofessionals hun werk nóg beter kunnen doen. De klant en de eindklant staan centraal in alles wat Hager al ruim 65 jaar doet. Inmiddels telt de Hager Group 11’500 medewerkers en 24 productielocaties over de hele wereld. Zo is Hager altijd dicht bij jou in de buurt.

Hager richt zich op oplossingen voor energiedistributie in veelsoortige gebouwen waaronder woningen. Het bekende palet aan producten waarmee Hager een vaste waarde is in de Nederlandse woningbouw, wordt dit jaar verder gecompleteerd met een all-in-one thuisbatterij systeem onder de naam Power Station. Dit in Duitsland ontworpen en voor het overgrote deel geproduceerde systeem wordt onder de naam E3/DC al jaren succesvol (meer dan 40’000 keer) ingezet in de Duitse markt.

Power Station

De Home Power Station richt zich op de high-end residentiële markt en is veel meer dan alleen een modulair opslagsysteem van maximaal 38kWh. Er is een 15kWp PV inverter geïntegreerd waarmee de noodzaak van een aparte hybride inverter vervalt. Deze is tevens in staat met hoog rendement DC-DC de interne accu’s laden. Daarnaast is de Power Station een 3-fase systeem dat tevens in staat is een eilandbedrijf of noodstroom te verzorgen. Met hulp van de aangesloten PV en desnoods op alleen de accu’s is 9kW aan noodstroom vermogen beschikbaar, ook al is de netaansluiting weggevallen. Uiteraard wordt de EV niet vergeten en is een (bi-directionele) laadoptie voor 2 auto’s beschikbaar die actief geregeld wordt al naar gelang beschikbaarheid van energie. Dit alles wordt aangestuurd door een energie management systeem dat de eindgebruiker middels een App direct inzicht geeft in de energie stromen én actief deze stromen naar wens aanpast.

Hager en Energy Storage NL

Hager is ervan overtuigd dat een heel scala aan opslag en distributieoplossingen nodig zal zijn om de aanstormende Energie Transitie en congestie problematiek succesvol te overwinnen. Hiertoe is samenwerking tussen partijen en verbinding tussen de verschillende oplossingen nodig. Dit is het platform ESNL voor ons ten voeten uit. Onze systemen zijn in staat met elkaar en met een wijkopslag te communiceren en waar nodig in te grijpen op microgrid-niveau. Dit zijn stukjes van de puzzel die nodig gelegd moet gaan worden en waaraan Hager zich heeft verplicht.