NAAR DE WEBSITE
Adres gegevens:Contact persoon:


ALLE DEELNEMERS

QuinteQ


Wie zijn wij
QuinteQ Energy

Wat doen we?
QuinteQ bouwt een van de meest geavanceerde vliegwielen ter wereld. Het vliegwiel is in de basis ontworpen door Boeing, en wordt nu verder doorontwikkeld en vermarkt door QuinteQ, een Nederlandse startup. Het QuinteQ vliegwiel is een compacte, mobiele, kinetische batterij die inzetbaar is in reguliere containers. Het vliegwiel is perfect voor het leveren van hoge vermogens voor relatief korte periodes (seconden tot minuten). De innovaties van Boeing hebben ervoor gezorgd dat wij een vliegwiel hebben met eindeloos veel cycles, minimaal onderhoud en minimale stand-by losses (1% ten opzichte van de conventionele 7-15% verliezen van andere vliegwielen). Daarnaast is het een opslagtechnologie die volledig recyclebaar is en niet afhankelijk is van giftige of zeldzame grondstoffen. We hebben een volledig Europese supply chain.

Voor meer informatie, zie: www.quinteqenergy.com

Welke projecten hebben we gerealiseerd?
Lopende projecten zijn:

Test & demonstratieproject met het ministerie van Defensie op Fieldlab Smartbase in Ede: Het vliegwiel zal geplaatst worden op het microgrid van Fieldlab Smartbase te Ede, waar het zijn waarde als schokbreker voor microgrids zal demonstreren.

HORIZON2020: 2LIPP – Second life for power plants. Dit project wil kolencentrales een tweede leven geven door hybride opslagtechnologieën te installeren op de al aanwezige infrastructuur van de centrales. Op die manier kan de centrale een nieuwe rol krijgen door het grid te balanceren met duurzame energie, in plaats van het verbranden van fossiele brandstoffen.

EDF: NOMAD – Ontwikkeling van opslag technologieën voor de volgende generatie forward operating bases.

Demonstratieproject met grote speler in de bouw: Q3 2023 zal een demonstratie van het vliegwiel plaatsvinden op een bouwplaats in Nederland, waarbij het vliegwiel een bouwplaats met torenkranen zal peakshaven. Dit project zal aantonen dat ons vliegwiel in staat is om projecten met grote torenkranen toch op een kleinverbruikaansluiting (<3x80A) te installeren.