NAAR DE WEBSITE
Adres gegevens:
Schootense Dreef, 11a, 5708 HZ, HelmondContact persoon:
Jos Theuns
jos.theuns@exidegroup.com

ALLE DEELNEMERS

Customized Energy Systems B.V.


ATEPS, opgericht in 2014, ontwikkelt, bouwt en levert systemen gebaseerd op batterijen die energie opslaan. De medewerkers van ATEPS hebben een lange achtergrond in diverse industrieën, zoals industriële automatisering, kleine en middelgrote waterkracht centrales en uiteraard een brede kennis van lithium – en andere batterij-systemen. Gevestigd dicht bij de Automotive Campus in het Brabantse Helmond, worden systemen ontwikkeld die voor een groot aantal toepassingen geschikt zijn. Initieel met een sterke focus op Nederland maar door de brede inzetbaarheid al snel benaderd door bedrijven en (semi)overheden in het buitenland.

Met een klein team zijn de de technische specificaties ontwikkeld voor een modulair opslagsysteem dat eenvoudig in te zetten is voor peak shaving, energie handel, netfrequentie-stabilisering en meer toepassingen. Doordat ATEPS een groot deel van de componenten, inclusief de Li-NMC batterij modules zélf ontwikkeld heeft,  kan het besturingssysteem van alle onderdelen de cruciale data uitlezen. Met het op de 19″ bouwvorm gebaseerde Li-NMC batterijen kunnen systemen vanaf 2,5kWk tot ~350kWh geconfigureerd worden.

Grotere, vaak container systemen, worden opgebouwd rond Li-LFP batterijen die een hogere capaciteit hebben waardoor een nog hogere energiedichtheid bereikt wordt.

Het besturingssysteem, het Storage Control System, is ontwikkeld op basis van Linux en C# waardoor het niet alleen zeer snel reageert op de data die uit het batterijsysteem komt maar ook flexibel is ten aanzien van aanpassingen in de besturing en het communiceren met externe aggregators die met de opgeslagen energie kunnen handelen.

Door deze krachtige en flexibele systemen heeft ATEPS een aantal interessante projecten kunnen realiseren voor eindgebruikers, OEMs en systeem integrators die complete systemen van ATEPS hebben aangeschaft of de losse componenten kopen om zelf een systeem te kunnen configureren met hun eigen besturingen.

Sinds oktober 2021 maakt Ateps Nederland BV deel uit van Exide Technologies. Hierdoor wijzigde reeds onze naam in E-Ateps. De afgelopen maanden hebben Exide en E-Ateps de krachten gebundeld zodat we gezamenlijk innovatie en expertise op het gebied van energieopslag kunnen combineren met als doel ons gezamenlijke aanbod van energie-opslagsystemen, branding en wereldwijde marktaanwezigheid te versterken. Nu is de tijd gekomen om de volgende stap te zetten naar ons gezamenlijke doel om de wereld van oplossingen in de energieopslag te voorzien.

Wij zijn verheugd jullie mede te delen vanaf heden door te gaan als Customized Energy Systems B.V.

Ontdek ook onze nieuwe merknamen van onze “best-in-class” energiesystemen Solition Powerbooster en Solition Mega

Ontdek ons volledige aanbod op: www.exidegroup.com/eu/en/ces