NAAR DE WEBSITE
Adres gegevens:
Eikenlaan, 255, 2404 BH, Alphen aan den Rijn

+31 (0) 6 3965 6606

Contact persoon:
Jiajun Cen
[email protected]

ALLE DEELNEMERS

AQUABATTERY


AQUABATTERY gelooft in een wereld die 100% draait op hernieuwbare energie. Om dit mogelijk te maken is deze technostarter op een missie om ‘s werelds meest schaalbare, duurzame en veilige energieopslag te ontwikkelen. Dat doen zij door het opslaan van elektriciteit in water en keukenzout. Het gebruik van deze goedkope materialen maakt de technologie betaalbaar, alsook volledig veilig. Water en keukenzout zijn immers niet brandgevaarlijk of toxisch. Deze oplossing is daarnaast duurzaam; water en keukenzout zijn overal verkrijgbaar en makkelijk te hergebruiken. Met deze voordelen biedt de ‘flow batterij’ fabrikant industriële partijen de kans om tegen lage kosten meer uit hun duurzame energie assets zoals zonnepanelen te halen. Dit stelt hen niet alleen in staat om de energierekening te verlagen en minder afhankelijk te worden van het elektriciteitsnetwerk, maar ook om hun CO2 impact te verlagen. Zonder additionele veiligheidsrisico’s.

In navolging van drie pilots, is het bedrijf zich aan het voorbereiden op het opschalen van de technologie om zo opslagsystemen te kunnen leveren in de KW en MW ordergrootte. AQUABATTERY is onlangs bestempeld als “één van Europa’s grootste break-through technologies’ door de European Innovation Council  en het bedrijf heeft al vele prijzen in ontvangst mogen nemen, waaronder de Herman Wijffels Innovatieprijs, de Accenture Innovation Award en was finalist van de Postcode Loterij Green Challenge. AQUABATTERY is recent ook uitgeroepen tot de meest innovatieve batterij innovatie 2023 door de World Energy Storage Summit.

De zoutwaterbatterijtechnologieën die zijn ontwikkeld door AquaBatttery hebben meerdere prijzen gewonnen, waaronder de Herman Wijffels Innovatieprijs, de Accenture Innovation Award en finalist van de Postcode Loterij Green Challenge.