NAAR DE WEBSITE
Adres gegevens:
Van Voordenpark, 1D, 5301 KP, Zaltbommel

+31 (0)418 57 02 00

Contact persoon:
Vera Dinnissen
[email protected]

ALLE DEELNEMERS

Eaton Industries B.V.


Wie zijn wij?
Eaton Electrical is een internationaal Powermanagement bedrijf met elektrotechnische oplossingen over de gehele energieketen. Met systemen, componenten en oplossingen voor zowel voor als na de meter is Eaton toegewijd aan het stimuleren van de energietransitie, het verbeteren van de levenskwaliteit en het beschermen van mens en milieu. Eaton’s energieopslagsystemen zijn tevens van elektrotechnische aard.

Wat doen wij?
Om de markt en gebouweigenaren te helpen en de energietransitie te stimuleren heeft Eaton in 2020 een aanpak gelanceerd die het gebouw als middelpunt gebruikt in de energietransitie: Buildings as a Grid. Deze Buildings as a Grid’- visie geeft een alles-in-een aanpak waarin gebouweigenaren controle krijgen over het eigen energiesysteem; van energieopwekking, energieopslag tot energieverbruik wanneer gewenst. Hierdoor ontstaat een micro-grid: het gebouw wordt een ware energiehub. Dit resulteert in vele voordelen, waaronder; optimaal verbruik van CO2-vrije energieopwekking, significante reductie van energietransport, gunstige terugverdientijd van investeringen in energieopwekking en energieopslag. Als powermanagementbedrijf streven wij naar een optimale situatie voor alle soorten gebouwen, van wooncomplexen, individuele woningen tot commerciële gebouwen zoals kantoren, fabrieken, datacenters maar ook hotels, retail en “on-the-go” faciliteiten. In de Buildings as a Grid-aanpak staat energieopslag centraal. Zonder energieopslag kan er namelijk minder optimaal energiemanagement plaatsvinden.

Welke projecten hebben we gerealiseerd?
De projecten waar Eaton energieopslag heeft gerealiseerd in de afgelopen jaren zijn sterk gerelateerd aan de netcongestie problematiek in het Nederlandse energielandschap. Netcongestie veroorzaakt verschillende maatschappelijke problemen en stagneert tevens de energietransitie. Deze problemen uiten zich in allerlei segmenten, waaronder het MKB. Eaton heeft er voor gekozen om met Buildings as a Grid een helpende hand te bieden aan precies deze sector. De projecten die inmiddels gerealiseerd zijn bevinden zich dan ook met name in deze sector, enkele voorbeelden:

  • Hotel the Florian – plaatsing van 40 kW/50kWh – wegens netcongestie was het niet mogelijk om de benodigde netaansluiting te krijgen
  • Vliegveld Teuge – Vliegschool voor elektrische vliegtuigen – plaatsing van 200 kW/500kWh Wegens congestie niet mogelijk om de elektrische vliegtuigen te laden
  • Manege – plaatsing van 80 kW/200kWh – door het dunbevolkte gebied aan het einde van energienet last van spanningsdips en het energieopslagsysteem zorgt voor een schone stroomtoevoer, verder zorgt het systeem voor noodstroom in geval van netuitval.
  • Bakkerij – plaatsing van 40 kW/50kWh – ivm netcongestie kon de net verbouwde bakkerij niet openen door de plaatsing van extra ovens.
  • Kantoorgebouw – plaatsing van 40 kW/50kWh – verduurzamingsmaatregelen niet mogelijk door netcongestie
  • Vakantiepark – plaatsing van 40 kW/50kWh – plaatsing van extra huisjes niet mogelijk door netcongestie
  • Self-Storage bedrijf – plaatsing van 80 kW/200kWh – uitbreiding bedrijf niet mogelijk door netcongestie
  • Naast bovenstaande voorbeelden zijn er verschillende projecten gerealiseerd of in ontwikkeling in de agrarische sector, industriële sector, grotere woningen, attractieparken etc.