NAAR DE WEBSITE
Adres gegevens:
Hengelosestraat, Enschede

053- 43 47 460

Contact persoon:
Martin van der Meulen
[email protected]

ALLE DEELNEMERS

PMP Duurzaam Verzekeren


Een standaard verzekering voor een duurzame energie-installatie zoals zonnepanelen of windturbines bestaat niet. Tenminste niet op een manier die kan voldoen aan de unieke uitdagingen die komen kijken bij de opwekking en exploitatie van groene stroom. Bij PMP Duurzaam Verzekeren hebben we ons volledig toegelegd op het creëren van verzekeringen voor groene stroom. Wij maken samen met u een risico-inventarisatie en –analyse. Zo kunnen wij u een volledige dekking aanbieden volledig naar uw wensen en aansluitend naar alle contracten. Onze verzekeringspolissen zijn dan ook uitsluitend op maat gemaakt. Dat betekent dat we graag met u in gesprek gaan. Samen afwegen wat voor u belangrijk is en ontdekken wat de beste verzekeringsoplossing is voor uw situatie. Dit doen we al meer dan 20 jaar en ook uw groene toekomst willen we met succes verzekeren.

Batterijopslag / Energieopslag installatie

Batterijopslag (BESS) / Energieopslag installatie (EOS) is een niet meer weg te denken onderdeel van de duurzame energieoplossing. De innovatieve, op maat gemaakte Batterij Plus Polis biedt een volledige dekking tegen schade aan en door uw batterij / energieopslag installatie.

Batterijen en batterijtechniek zijn er in vele vormen en maten. Een nu veelgebruikte batterijtechniek is Lithium-ION waarbij er onderscheid gemaakt kan worden tussen de Lithium NMC (Nikkel-Manganese Cobalt) of de Lithium LFP (Ferro-Phosphate) variant. Ook gaan de ontwikkelingen van andere batterijvarianten zoals een Flowbatterij, Waterstofbatterij of Thermische Energieopslag snel. Met verschillende technieken en types batterijen komen ook verschillende vermogens. Er zijn nu in Nederland al een aantal kleinere batterijopslagen met een vermogen van 3MWh in gebruik, maar er worden in Nederland nu ook batterijprojecten ontwikkeld met een vermogen van 30MWh, krachtig genoeg om 350 huizen van stroom te voorzien.

De ontwikkeling, bouw en exploitatie van een batterijopslag gaat vaak gepaard met forse investeringen en (financiële) risico’s. Zoals hierboven beschreven zijn er niet alleen verschillende leveranciers van BESS /EOS installaties (met verschillende garanties, monitoringsystemen en preventiemaatregelingen) maar zijn er ook verschillende verdienmodellen. Dit maakt dat het verzekeren van de installatie zelf, maar ook het verzekeren van exploitatieverlies als gevolg van een schade, echt maatwerk is. Elk project is weer anders! Beschadiging of uitval van uw asset als gevolg van een schade-evenement kan dus forse financiële consequenties hebben en een zekerheid in de vorm van een verzekering is in deze geen overbodige luxe. Veel financiers zullen dit ook vaak eisen! Daarom heeft PMP Duurzaam Verzekeren voor dit specifieke risico een drietal verzekeringen ontwikkelt welke in Nederland voor batterijopslag uniek zijn:

  • Cascoverzekering – De cascoverzekering dekt schade aan uw elektrische installaties en infra. Zelfs als de schade door uw eigen schuld ontstaan is.
  • Exploitatieverzekering – De exploitatieverzekering dekt schade in de vorm van gemiste opbrengst door een defect tijdens een gedekte cascoschade.
  • Aansprakelijkheidverzekering – De aansprakelijkheidsverzekering dekt schade die uw elektrische installatie heeft veroorzaakt.

Lees meer op onze website oververzekeringen voor batterijopslag.

Onze andere verzekeringen
U kunt bij ons terecht voor de volgende verzekeringen:

 

Bij PMP Duurzaam Verzekeren bieden we:

Persoonlijk contact
Afstemming naar uw project en wensen
Maatwerk
Onafhankelijkheid

Bij PMP Duurzaam verzekeren zien we groene stroom uit wind en zon als de belangrijkste alternatieven voor fossiele brandstoffen. Met onze duurzame verzekeringsoplossingen kunnen wij een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van de energietransitie.

Wilt u weten hoe? Neem dan contact met ons op.

 


PMP / Pure Energie Holding

PMP is sinds 1998 een onderdeel van Pure Energie Holding. Pure Energie bestaat uit een aantal ondernemingen met ieder een eigen specialisme op het gebied van duurzame energie.

PMP Vacatures

Bekijk onze vacatures.

Dienstenwijzer

Bekijk hier onze dienstenwijzer.

Beloningsbeleid

Bekijk hier ons beloningsbeleid.