NAAR DE WEBSITE
Adres gegevens:
Westervoortsedijk, 73, 6827 AV, Arnhem

+31 (0)6 53 72 97 59

Contact persoon:
Guido Dalessi
[email protected]

ALLE DEELNEMERS

Elestor BV


Elestor BV is een jonge, snel groeiende onderneming, actief in de ontwikkeling van opslagsystemen voor elektriciteit voor industriële toepassing, gebaseerd op het waterstofbromide flowbatterijprincipe. Elestor heeft, met een uniek systeemontwerp, de flowbatterij uitontwikkeld tot een robuust en schaalbaar product, waarvan de opslagkosten per kWh factoren lager zijn dan die van de bestaande technologieën. Als zodanig zal de introductie van Elestor’s technologie een belangrijke rol spelen in de transitie naar een 100% duurzame elektriciteitsvoorziening.

Elestor’s systeemontwerp maakt grote productievolumes mogelijk, tegen lage kosten. Door de intrinsieke voordelen van flowbatterijen te combineren met Elestor’s in eigen beheer ontwikkelde en gepatenteerde systeemontwerp, is de onderneming goed gepositioneerd voor een leidende rol in het internationale industriële marktsegment (50 – 10,000 kWh). De wetenschappelijke basis van Elestor’s opslagconcept wordt toegelicht op https://elestor.nl/scientific-downloads/.

Terwijl momenteel de eerste pilots in het veld worden geïnstalleerd, bereidt Elestor zich voor op het uitrollen van de technologie op grote schaal. De seriematige, geautomatiseerde productie van systemen start in 2018, waarna een snelle opschaling is voorzien om aan de snel groeiende vraag vanuit het industriële marktsegment te kunnen voldoen. Dit segment zal naar verwachting in 2025 een marktpotentieel vertegenwoordigen van € 20 miljard.

Elestor heeft met diverse awards erkenning gekregen voor haar propositie.