NAAR DE WEBSITE
Adres gegevens:
Schootense Dreef, 11a, 5708 HZ, Helmond

06 2164 2784

Contact persoon:
Steven Brouwers
[email protected]

ALLE DEELNEMERS

Customized Energy Systems B.V.


Customized Energy Systems, kortweg CES, is de nieuwe naam van het in 2014 opgerichte ATEPS.

CES ontwikkelt, bouwt en levert energie opslagsystemen die voorzien in een oplossing voor een stroomtekort of die concrete verdienmodellen hebben.

Dat doen we vanuit Helmond en hebben alles in eigen hand. Zowel software als hardware ontwikkelen we zelf waardoor we naast standaard oplossingen ook in maatwerk oplossingen kunnen voorzien.

We leveren verschillende batterij-technieken. Het kleinste systeem betreft een Solition PWRbooster van 30kW en 33kWh. De grote van een opslagsysteem kan tot meerdere megawatten gaan.

In principe leveren we b-2-b en, sinds we organisatie-onderdeel zijn van Exide Technologies, worden onze systemen wereldwijd afgenomen.

 

Oplossen stroomtekort:

Als er geen net-aansluiting is of een bestaande net-aansluiting kan niet verzwaard worden kan de bedrijfscontinuiteit onder druk komen te staan. Energie opslag systemen van CES zorgen ervoor dat je geen netverzwaring meer nodig hebt maar direct over meer vermogen beschikt en door kan ondernemen.

Bijvoorbeeld als men bij een kleine aansluiting (3x80A/56kW) snelladen (bijvoorbeeld 180kW) wil gaan aanbieden. Als de netverzwaring niet mogelijk is (of te duur!) is opslag de oplossing.

 

Verdienen met opslag:
De mogelijkheden om met opslag te verdienen zijn divers. Enkele voorbeelden:

  • Handelen in energie: inkopen op de onbalansmarkt als de prijs laag is en verkopen als de prijs hoog is, kent een uitstekend verdienmodel.
  • Het is ook mogelijk om je opslagsysteem beschikbaar te stellen voor stabilisatie van de netfrequentie. Dit kent ook een heel mooi rendement
  • Opwek (zon/wind) opslaan om op een ander moment in te zetten levert veel beter prijzen op dan invoeden op momenten dat iedereen dit doet.
  • Door de pieken in het verbruik op te vangen vanuit batterijen kan het gecontracteerd vermogen omlaag

Met al deze mogelijkheden heeft CES zeer uitgebreide ervaring.

Wilt u weten hoe opslag voor u kan werken?
Wilt u een voorstel of idee door ons laten toetsen op realiteit en haalbaarheid?

Neem contact met ons op via [email protected]

Of telefoonnummer: 0031 492 792 707

Voor een indruk van al onze mogelijkheden kijkt u op:  www.exidegroup.com/eu/en/ces