Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Energieopslag & distributie | 9 maart 2023

9 maart 2023

Op 9 maart 2023 vindt de 8ste editie van Energieopslag & Distributie welke in samenwerking met Energy Storage NL, Energie Nederland, TKI Nieuw Gas door Management Producties wordt georganiseerd. Jeroen Neefs, branchemanager Energy Storage NL is in dit programma gastspreker.

Dit zijn de onderwerpen die uitvoerig besproken worden door de top van de sector tijdens Energieopslag & Distributie:​

Netcongestie: implementeren & versnellen
Het is vrijwel een zekerheid dat we de doelen van 2030 niet gaan halen, als we in dit tempo blijven doorwerken. Maar waar ligt dat nou aan? En hoe vinden we wel de juiste schakels om sneller resultaten te boeken en het net volledig te ontlasten?

Een veilig energiesysteem
We kijken naar de meest actuele ontwikkelingen op het gebied van veiligheid in energieopslag. Waar staan we nu? En wat mogen we zeker niet vergeten als we kijken naar de veiligheid van ons energiesysteem?

Investeringen in energieopslag
Naast de beleggingsmogelijkheden die de energietransitie met zich meebrengt, is het belangrijk voor financiële instellingen om hun portefeuille te verduurzamen. Hoe gaat er geïnvesteerd worden door een van Nederlands grootste investeerders in energieopslag?

Systeemintegratie via opslag
Om energieopslag daadwerkelijk te laten slagen, moeten we ook kijken naar het integreren van opslag in het gehele energiesysteem. Opslag van zowel moleculen als elektronen zouden vraag en aanbod beter kunnen balanceren, wanneer directe hernieuwbare energie niet beschikbaar is. Hoe doen we dit?

Voorzieningszekerheid met duurzame energiebronnen
We kijken met de gehele keten naar de balans tussen import en diversificatie van energiebronnen om onze vraag naar energie te verzekeren. Hoe worden we echt energieonafhankelijk?

Deelnemers van Energy Storage NL ontvangen een korting van € 100,00 op de toegangsticket.
Mail voor de code naar [email protected]
Nog geen deelnemer van Energy Storage NL, kijk voor meer informatie en/of meld je aan via de button ‘deelnemer worden’

Meer informatie over het event vind je hier.

 

Gegevens

Datum:
9 maart 2023
Evenement Categorie: