Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Energy Storage Day

10 oktober 2018

Op woensdag 10 oktober organiseert Energy Storage NL voor de vierde keer op rij de Energy Storage Day. In de afgelopen drie jaar is dit een zeer succesvol onderdeel gebleken op de Vakbeurs Energie.

Programma

De markt voor energieopslag is volop in beweging. Zowel opslag achter de meter als bulkstorage ontwikkelen zich nu razendsnel. In Nederland zijn dit jaar veel nieuwe projecten gerealiseerd of in ontwikkeling genomen en het einde is voorlopig niet in zicht. Ook aan de onderhandelingstafels van het klimaatakkoord is opslag en conversie vaak genoemd. Op de Energy Storage Day 2018 krijgt u de meest recente feiten, inzichten en verwachtingen van experts en presenteren we concrete projecten met innovatieve technologie.

14:00 Aanvang en opening

Energy Storage NL, het platform van technologie-, energie-, netwerk- en kennisbedrijven in de energieopslag, groeit snel dankzij een indrukwekkend programma aan activiteiten en projecten. Ook de sector groeit met double-digit cijfers. Opslag is dé groeimarkt van de energietransitie.
Spreker: Jillis Raadschelders – voorzitter Energy Storage NL en Business Director Decentralised Energy Transition DNV GL.

14:20 Energieopslag en -conversie gamechanger van het Klimaatakkoord
Hans van der Spek is namens FME en aangesloten branches onderhandelaar aan de tafel elektriciteit van het klimaatakkoord. Energieopslag en –conversie speelt een belangrijke rol in het conceptakkoord dat voor de zomer werd gepresenteerd. Tijdens de Energy Storage Day geeft Van der Spek een toelichting op de rol van opslag en conversie in het klimaatakkoord.
Spreker: Hans van der Spek – bestuurder Energy Storage NL en programmadirecteur Clean tech bij FME

14:40 Pitches
Technology pitch door Energy Storage NL lid

14:50 Tennet Flexibility Roadmap en Energy Storage
TenneT heeft een visie uitgebracht op flexibiliteit in het energienetwerk. Hierin is een belangrijke rol weggelegd voor energieopslag. TenneT heeft daarom ook een online tool ontwikkeld om de business case van verschillende energieopslagtechnologieën door te rekenen.
Spreker: Joris Besseling – Electricity Market Developer bij TenneT

15:05 Slimme opslag leidt tot verlaging systeemkosten
Berenschot heeft berekend dat het toepassen van een Ecovat leidt tot een verlaging in de kosten van lokale distributienetwerken t.o.v. een all electric systeem.
Spreker: Bert den Ouden – Managing Director Energy & Sustainability bij Berenschot

15:20 Pitches
Technology pitch door Energy Storage NL lid

15:30 Waarom investeren in energieopslag?
De business case van energieopslag is in veel gevallen nog moeilijk rond te krijgen. Toch zijn er investeerders die volop inzetten in energieopslag. Rene Savelsberg vertelt wat hem drijft om te investeren in o.a. Greenflux en Sonnen.
Spreker: Rene Savelsberg – CEO bij SET Ventures.

15:45 Call to action: energieopslag en veiligheid – Energy Storage NL
De groei van Energieopslagsystemen in de gebouwde omgeving gaan gepaard met vraagstukken over veiligheid en inpassing van energieopslag in de leefomgeving. De Nederlandse energieopslagindustrie gaat daarom in samenwerking met stakeholders richtlijnen opstellen.
Spreker: Stefan Olsthoorn – Energy Storage NL

15:50 Pitches
Technology pitch door Energy Storage NL lid

16:00 Afsluiting
Na afloop van de Energy Storage Day is er een netwerkborrel op het Energy Storage Paviljoen.

Klik hier om direct aan te melden.

Deelname ESNL Paviljoen

Energy Storage NL werkt alweer voor de 4e keer op rij met veel plezier mee aan de Vakbeurs Energie die van 9 t/m 11 oktober a.s. in de Brabanthallen wordt gehouden.

De locatie van het paviljoen is dit jaar aan het terras van hal 6 en weer aanpalend aan het segment EV-laadinfrastructuur op de naastgelegen beurs Ecomobiel, dus ook de kansen die storage biedt in de mobiliteit komen volop onder de aandacht.

Met 54events, de organisator van deze beurzen, hebben we voor jullie wederom zeer gunstige voorwaarden kunnen afspreken voor deelname aan het ESNL Paviljoen en het omlijstende programma.

Om het jullie als ondernemers makkelijk te maken hebben we 3 kant-en-klare proposities:

  1. Start-up pakket: je staat in een gezamenlijk gedeelte met je eigen kubus voor 750 euro all-in (niet leden betalen 1.250 euro)
  2. Een eigen stand van 6m2 met gebruik van de collectieve faciliteiten voor 2.195 euro (niet leden betalen 2.950 euro)
  3. Een eigen stand van 12 m2 met gebruik van de collectieve faciliteiten voor 3.595 euro (niet leden betalen 4.950 euro)

Voor meer informatie en/of inschrijven voor deelname aan het ESNL Paviljoen kan je direct contact opnemen met de beursorganisatie, Jeanneke Bolscher, [email protected] of 06 30 33 46 80.

Gegevens

Datum:
10 oktober 2018
Evenement Categorie:
Site:
https://www.databadge.net/nrgy2018/reg/ene/?link=2d7b0e9f7fee257fea75&lan=NL

Organisator

54 Events
Telefoon:
0294 - 74 50 70
E-mail:
beurs@54events.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Brabanthallen
Diezekade 2
's-Hertogenbosch, 5222 AK Nederland
+ Google Maps