Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar grootschalige batterijsystemen en afnamenetcongestie

19 april 2023 om 15:00 - 16:30

De komende jaren zullen grootschalige batterijsystemen een steeds belangrijkere rol spelen om de fluctuerende vraag én het fluctuerende aanbod (elektriciteit uit zon en wind) op elk moment met elkaar in balans te brengen. Er is veel flexibiliteit nodig om het toekomstige duurzame energiesysteem in balans te houden, en curtailment van duurzame bronnen te beperken. Ook al in 2030. Daarom organiseren we op 19 april van 15.00 – 16.30 uur​ een webinar over grootschalige batterijsystemen en afnamenetcongestie.

We organiseren dit webinar naar aanleiding van een studie dat onderzoeksbureau CE Delft heeft uitgevoerd naar de rol van grootschalige batterijsystemen in het oplossen en voorkomen van afnamenetcongestie. Zij onderzochten welke beleidsvarianten geschikt zijn voor batterijen om netcongestieneutraal te acteren en/of netcongestie op te lossen. Daarbij is zowel het huidige beleid geanalyseerd als additioneel beleid uitgedacht en beoordeeld. Deze beleidsvarianten zijn uitgedacht in overleg met de relevante stakeholders, de businesscase is doorgerekend en ze zijn beoordeeld op verschillende (maatschappelijke) beoordelingscriteria. CE Delft heeft dit onderzoek uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat en TKI Urban Energy.

Tijdens dit webinar presenteert CE Delft de uitkomsten van dit rapport, waarna een panel in gesprek gaat over de uitkomsten van de studie. Het programma is nog niet bekend, maar aanmelden kan alvast.

Aanmelden kan via: https://www.flexmail.eu/f-8324c99efe5a9fe0

Gegevens

Datum:
19 april 2023
Tijd:
15:00 - 16:30

Locatie

Online Webinar
Bekijk de site van Locatie