Skip to main content

Groene energieopslag speelt een cruciale rol in de overgang naar een duurzaam energiesysteem. Met de toenemende integratie van hernieuwbare energiebronnen zoals zon en wind, wordt de behoefte aan betrouwbare energieopslag steeds kritischer om de variabiliteit in energieproductie op te vangen. Wij zijn verheugd aan te kondigen dat AQUABATTERY, een toonaangevende Nederlandse startup in langdurige energie opslag, met succes een investeringsronde van € 6 miljoen heeft afgesloten, waarin Invest-NL voor € 1,5 miljoen participeert.

Deze financiering, geleid door EIT InnoEnergy samen met co-investeerders zoals InnovationQuarter en Invest-NL, biedt aan AQUABATTERY seed financing voor hun missie om betaalbare en duurzame energieopslag op grote schaal te realiseren. Langdurige energieopslag, zoals ontwikkeld door AQUABATTERY, biedt een oplossing om energie veilig op te slaan gedurende langere perioden, wat essentieel is om de betrouwbaarheid en stabiliteit van het energienet te waarborgen.

De innovatieve technologie van AQUABATTERY, die gebruik maakt van niet-schaarse en niet-toxische materialen zoals water en keukenzout, belichaamt een doorbraak in de opslag van groene energie. Deze technologie biedt niet alleen een ecologisch verantwoorde keuze maar ook een kostenefficiënte aanpak voor langdurige energieopslag, cruciaal voor het oplossen van netcongestie en het versnellen van industriële decarbonisatie.

Onze investering in AQUABATTERY onderstreept de missie van Invest-NL door ondernemers met goede plannen die de transitie naar een duurzame samenleving versnellen te ondersteunen. Dit past binnen onze strategie om innovatieve oplossingen financierbaar te maken die bijdragen aan een duurzamere wereld.

Bram Sprangers, Investment Manager bij Invest-NL: “De energietransitie zal aanzienlijk profiteren van innovatieve oplossingen zoals die van AQUABATTERY. Langdurige energieopslag zal onmiskenbaar een cruciale rol spelen als fundament voor de integratie van hernieuwbare energiebronnen in het elektriciteitsnet.”

Voor deze investering wordt de ROM Range Extender ingezet, waarbij we nauw samenwerken met regionale ontwikkelingsmaatschappijen.

Bron: Invest-NL