Skip to main content
Energie opslag

De ontwikkelingen op het gebied van batterijen, zowel in de technologie als in de productie, gaan hard in Europa. Duitsland speelt daarin een cruciale rol, zowel op het gebied van R&D als in het opschalen va batterijproductie. Deze innovatiemissie legt de focus op de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Baden-Württemberg. In deze regio’s zijn veel partijen actief in deze sector, zowel in het onderzoek als in de toepassing van dat onderzoek.

Doel

Deze innovatiemissie richt zich op nieuwe batterijtechnologieën en wil spelers uit het Duitse en Nederlandse ecosysteem bijeenbrengen op

  1. duurzaamheid van batterijen, inclusief materiaal-efficiëntie en recycling,
  2. digitalisering van productieproces van de batterij,
  3. innovatieve test- en certificatiemethodes,
  4. ontwikkeling en productie van next-generation batterijcellen, en
  5. Battery Management Systems.

Het kan gaan om zowel stationaire als om mobiele toepassingen.

Wie kan deelnemen?

De missie richt zich met name op R&D managers, business development managers, CTO’s en CEO’s van geïnteresseerde bedrijven (MKB en grote bedrijven) en kennisinstellingen, kortom mensen die betrokken zijn bij het R&D proces en innovatie. Deze missie is interessant voor:

  • Nederlandse bedrijven (mkb, start-ups/scale-ups en corporates) actief in de batterijtechnologie;
  • Kennisinstellingen die werken aan – of betrokken zijn bij – de ontwikkeling en toepassing van nieuwe technologieën voor batterijen.

Concept programma

Tijdens de driedaagse missie worden diverse bedrijven en kennisinstellingen bezocht. Het programma begint in Baden-Württemberg en eindigt in Noordrijn-Westfalen. In het programma zijn naast bezoeken aan bedrijven en kennisinstellingen ook een aantal matchmakingsmomenten met Duitse partijen voorzien.

Er wordt onder andere een bezoek gebracht aan het ZSW-BW en het Helmholtz Institute in Ulm, aan partijen in Karlsruhe en aan de RWTH Aachen op het programma. Het programma is in ontwikkeling. Voor meer informatie over het programma: Dutch innovation mission battery technology to Germany – Programme (b2match.io)

Registratie

Wilt u deelnemen aan alleen de innovatiemissie schrijf u dan vóór 1 september in via deze link. De kosten voor deelname aan de innovatiemissie zijn € 250 exclusief btw per persoon. Hierbij is inbegrepen: deelname aan het collectieve programma, transfers van en naar programmaonderdelen, lunch en diners als dit is vermeld in het programma. Deelname is exclusief: reis- en verblijfskosten en alle individuele kosten.