Skip to main content

De drukbezochte inspiratiebijeenkomst bij Metalot in Budel heeft waardevolle inzichten opgeleverd over de technologie van ijzerpoeder en de benodigdheden binnen het ecosysteem. 

Ijzerpoeder is een energiedrager die over lange afstanden getransporteerd kan worden. IJzeroxidepoeder wordt gereduceerd tot ijzerpoeder met behulp van lokaal opgewekte waterstof, bijvoorbeeld in zeer zonnige gebieden of waar waterstofproductie erg goedkoop is. Het ijzerpoeder kan via grote schepen zonder verlies vervoerd worden naar locaties met een hoge temperatuur warmtevraag. Deze technologie kenmerkt zich door volledige circulariteit en geen CO2-uitstoot in het gehele opwek- en verbruikproces. De grootste uitdagingen liggen in community building en de verdere ontwikkeling van de technologie, waarvoor de nodige financiering nodig is. 

De aanwezigen konden ook genieten van een presentatie door Big Ass Battery, waarin dieper werd ingegaan op hun batterijtoepassingen, businesscase en de nieuwe productielocatie in Nederland. In 2024 zal Big Ass Battery de productie verhogen van 30 naar 100 batterijsystemen, met eigen ontwikkelde software die slim kan aansturen afhankelijk van de toepassing en locatie. 

Volgende Inspiratiebijeenkomst

De volgende inspiratiebijeenkomst zal plaatsvinden bij Dehn op 10 september 2024. DEHN is een toonaangevend, internationaal opererende producent van bliksem- en overspanningsbeveiliging, gevestigd in Neumarkt i.d. Oberpfalz, Duitsland. Vanuit Amersfoort bedient het team van DEHN Nederland de Nederlandse markt. Zet het evenement in de agenda, want de inschrijvingen zullen vier weken voor de bijeenkomst openen.