Skip to main content

Hans van der Spek, oprichter en bestuurslid van Energy Storage NL, gaat met pensioen. Zo’n 10 jaar geleden was Hans van der Spek, samen met Jillis Raadschelders, de oprichter van ESNL . Ook daarna is Hans altijd betrokken gebleven in het algemeen bestuur van de organisatie. Het bestuur dankt Hans voor zijn tomeloze inzet voor de organisatie ESNL en de Nederlandse energieopslagsector in zijn geheel. Zijn positie wordt overgenomen door Marco Kirsenstein, FME-programmamanager Energie, Duurzaamheid en Circulariteit.

Via onderstaande bericht neemt Hans ook graag persoonlijk afscheid van de leden van Energy Storage NL

“In 2013 mocht ik aan de wieg van ESNL staan. Destijds was de energieopslagsector nog onbetekenend en was er ook nauwelijks besef bij de politiek en bedrijven van de potentie die energieopslag in zich had. Gaandeweg de jaren hebben we met Energy Storage NL hier verandering in kunnen brengen. Op dit moment staat energieopslag volop in de belangstelling en dat zal de komende jaren niet minder worden. Ik ben dan ook blij dat ik – samen met het bestuur en bureau – heb mogen bijdragen aan dit succes. Maar aan alles komt een eind. Zo ook aan mijn rol als bestuurder bij ESNL.

Na een loopbaan van ruim 33 jaar bij FME hoop ik per 1 april a.s. van mijn (pre)pensioen te gaan genieten. Ik wil jullie bedanken voor de fijne samenwerking en wellicht komen we elkaar nog weer eens tegen op ons levenspad”.