Skip to main content

De eerste inspiratie bijeenkomst bij Aquabattery, georganiseerd door Energy Storage NL, bood een verdieping op de techniek en eigenschappen van de Aquabattery.

Met een diverse groep ESNL-deelnemers afkomstig uit de hele energieopslag keten ontstond er een interessante discussie over de ervaarde uitdagingen in sector. Het gebrek aan veiligheidsvoorschriften voor flowbatterijen, verschillend of ontbrekend beleid tussen gemeente en provincie voor landelijke inpassing en de huiverigheid van banken en verzekeraars voor de businessmodellen kwamen met name aan bod. Aansluitend is er gesproken over de toepassing en integratie van diverse energieopslag technologieën in de samenleving. Tot slot heeft ESNL een korte update gegeven over de huidige ontwikkelingen op het gebied van capaciteit beperkende contracten (CBC) en alternatieve transportrechten (ATR/NFA).

De Aquabattery typeert zich door de eenvoudig te verkrijgen materialen, namelijk water en keukenzout, waarbij er geen brandgevaar is of gevaarlijke stoffen vrij kunnen komen bij lekkages. Deze technologie is bedoeld voor lange duur opslag (8h+) en is zeer eenvoudig op te schalen in capaciteit. Aquabattery zal richting 2026 haar eerste commerciële toepassingen zien verschijnen op de markt.

Door het succes van deze pilot inspiratie bijeenkomst, wil ESNL volgend jaar een vervolg geven aan deze kleinschalige sessies. Heb je interesse om een inspiratiesessie te hosten, laat het ons dan weten via [email protected]