Skip to main content

Skoon Energy versnelt de energietransitie met een online marktplaats voor schone mobiele energiesystemen. Bouwplaatsen, evenementen, filmsets, havens, netbeheerders en vele andere toepassingen hebben nu eenvoudig toegang tot de meest uiteenlopende  oplossingen voor schone energie. Omdat de internationale belangstelling voor het softwareplatform snel groeit, is Skoon eerder dit jaar een samenwerking aangegaan met Rabobank om de uitbreiding naar nieuwe markten te financieren en te versnellen.

‘Wij zijn blij met het vertrouwen van Rabobank in onze marktplaats voor mobiele schone energie, dit helpt onze klanten, het software platform en ons internationale team nog sneller te groeien. Daarnaast zullen de expertise van Rabobank en het extra kapitaal ook een boost geven aan de investeringsronde (Series A) die eraan zit te komen.’ Zegt Peter Paul van Voorst tot Voorst, oprichter Skoon Energy.

Skoon Sharing, de online verhuurmarktplaats, brengt vraag en aanbod van schone energiesystemen bij elkaar, zoals mobiele batterijen, waterstofgeneratoren en zonnepanelen. Honderden bouwplaatsen, evenementen, filmsets en industriële toepassingen krijgen hiermee gemakkelijk toegang tot tijdelijke oplossingen voor schone energie. Het aanbod groeit snel. Zowel in Nederland, Europa als daarbuiten. Skoon is voortdurend bezig met het aansluiten van partners om het meest complete aanbod te kunnen bieden. Dit waarborgt de vindbaarheid van passende, beschikbare en betaalbare oplossingen voor schone energie. Tegelijkertijd draagt het bij aan het faciliteren en versnellen van de energietransitie.

De uitbreiding naar het buitenland wordt voornamelijk aangedreven door Skoon’s verhuur management software (Skoon Suite). Skoon Suite is een softwareabonnement voor de aanbodzijde van de online marktplaats. Eigenaren kunnen hier gemakkelijk een vloot van mobiele energiesystemen en bijbehorende commerciële processen mee exploiteren. Het ondersteunt de concurrentiepositie van ambitieuze bedrijven die willen opschalen op basis van betrouwbare commerciële en energie data. Skoon Suite kan onder andere gebruikt worden voor assetmanagement, boekingsmanagement, monitoring op afstand, en de financiële administratie.

Zowel Skoon Sharing als Skoon Suite zijn gebouwd om krachtige AI-tools en andere softwareoplossingen te integreren. Het full stack platform haalt het maximale commerciële potentieel uit schone energiesystemen, zodat dieselaggregaten snel vervangen kunnen worden en het elektriciteitsnet kan profiteren van extra beschikbare buffercapaciteit.

 ‘Ons team is altijd op zoek naar innovatie bedrijven die de energietransitie versnellen. Skoon Energy is hier een voorbeeld van. We zijn verheugd te kunnen ondersteunen in de verdere opschaling van Skoon en daarmee duurzame mobiele energie in verschillende sectoren  toegankelijker te maken’ – Fabian Groeneveld, Startup & Scale-up Banker Rabobank. 

Over Skoon
Skoon werkt aan een toekomst waarin er altijd schone energie beschikbaar is, voor iedereen. Ons team ontwikkelt commerciële software op het gebied van mobiele energieoplossingen. De online verhuurmarktplaats en verhuurmanagement software maken het eenvoudiger, meer data gedreven en nog betaalbaarder om schone mobiele energieoplossingen te gebruiken voor tijdelijke toepassingen. Binnenkort is het boeken van een energieoplossing net zo eenvoudig als het boeken van een hotelkamer. Wij geloven dat met een sterke focus op onze klanten en een bereidheid om elke dag met hen te leren, deze toekomst heel dichtbij is.

Over Rabobank Startup & Scale-Up team
Startups en Scale-ups zijn door hun innovatiekracht vernieuwers van de economie, dragen in een belangrijke mate bij aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen en zijn een belangrijke motor voor de groei van de economie en werkgelegenheid in Nederland. De doelgroep vertegenwoordigt dan ook grote commerciële en strategische waarde voor Rabobank. Het Startup & Scale-up team helpt ondernemers die geloven in deze zelfde missie duurzaam te groeien door het openstellen van (internationaal) netwerk, kennis en financiering