Skip to main content

S4 Energy, specialist in ontwikkelen en beheren van oplossingen voor energieopslag, heeft een contract getekend met Tesla voor de levering van 12 Megapacks. Hiermee zet S4 Energy een volgende stap in de grootschalige ontwikkeling van energieopslagsystemen om het Nederlandse elektriciteitsnetwerk verder te stabiliseren.

Dominique Becker Hoff, CCO van S4 Energy, is blij met deze mijlpaal: “De afgelopen tijd hebben wij nauw samengewerkt met Tesla om dit eerste gezamenlijke project te realiseren. Wij zijn erg blij met de synergie die onze beide teams ervaren en kunnen niet wachten op de verdere uitrol van onze samenwerking in de vorm van volgende energieopslagprojecten.”

De eerste 12 Megapacks zullen worden ingezet in een hybride energieopslaginstallatie, bestaande uit een combinatie van batterijen en KINEXT-vliegwielen. Deze installatie, die de voordelen van beide opslagmedia op een slimme manier combineert, wordt ingezet voor het leveren van diensten aan de beheerder van het landelijke hoogspanningsnet, TenneT, en aan de regionale netbeheerder, Stedin. De installatie heeft een vermogen van 11 MW en een capaciteit van 44 MWh en kan dus gedurende 4 uur elektriciteit opslaan of leveren.

S4 Energy staat aan de vooravond van nog veel meer projecten voor grootschalige energieopslag in Nederland en andere Europese landen. Deze projecten zullen worden ontwikkeld en geïmplementeerd in samenwerking tussen S4 Energy en Tesla.