Skip to main content

iwell heeft in recordtijd een batterijsysteem geplaatst bij het Haarlemse hoofdkantoor van do good-initiatief TommyTomato, dat al één miljoen gezonde schoollunches heeft bereid en geleverd. Dankzij de slimme batterij is de locatie minder afhankelijk van het stroomnet én beter bestand tegen stroomstoringen.

Vele stroomstoringen bleven de operatie van TommyTomato belemmeren, waardoor oprichter Bas Turk een dringende oproep deed via LinkedIn voor ‘extra vermogen’. Turk: ‘’De stroomuitval maakte het werk soms onmogelijk en we konden ook niet uitbreiden. Het stroomnet in onze omgeving is ontzettend vol en de wachttijd voor verzwaring van onze aansluiting is ruim twee jaar. Te veel stroomuitval zou ten koste gaan van het op tijd leveren van de warme maaltijden. Op de lange termijn zou dit betekenen dat wij ons niet aan onze afspraak konden houden om tijdig warme groente lunches op scholen te leveren. We zijn dankbaar dat iwell reageerde en zo snel kon leveren, net als voor de steun vanuit Stichting DOEN die razendsnel hebben geschakeld over een deel van de financiering van deze investering.’’

Courgette ‘m daar maar neer

iwell plaatste een Power Cube Modular-systeem met 125 kW aan vermogen en 215 kWh aan capaciteit, waarmee TommyTomato het aantal ovens kan uitbreiden tot 40. Daarmee kunnen dagelijks ruim 15.000 lunches worden verwarmd. De batterij is gewrapped in een ontwerp van TommyTomato, met grappige groenteleuzen als ‘’komkomm-er niet aan’’.

‘’We zijn er trots op dat we hulp hebben kunnen bieden’’, zegt Jan Willem de Jong, oprichter en CEO van iwell. ‘’De oproep van TommyTomato kwam vlak voor de feestdagen bij ons binnen. De plaatsing is begin januari voltooid en de batterij is inmiddels volledig operationeel. En ik weet zeker dat niet alleen Bas worstelt met de netcongestie in zijn regio, dat geldt natuurlijk voor meer ondernemers. Dit project en de snelheid die erbij kwam kijken bewijst dat een oplossing voor een gebrek aan vermogen of niet kunnen uitbreiden vaak wel voorhanden is.’’

Over TommyTomato

TommyTomato heeft als missie om van kinderen groente-eters voor het leven te maken. Zij leveren op dit moment warme lunches aan meer dan 20.000 kinderen op meer dan 180 scholen in de regio van Haarlem, Utrecht en Den Haag. Naar verwachting zal dit aantal het komende jaar groeien naar 500+ scholen in het hele land. Kortgeleden realiseerde Tommy Tomato het magische getal van één miljoen geleverde groentelunches. Voor meer informatie over TommyTomato, zie https://www.tommytomato.nl/.

Bron: iwell