Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Vastgoed slim, veilig en gezond, dat is de toekomstbestendige ondergrond

2 september 2020 om 13:30 - 18:30

FME, NEVAP en FHI Gebouw Automatisering bundelen hun krachten tijdens dit bijzondere event. Ze laten cases van innovatieve technologie zien die nu al toepasbaar zijn en benefits leveren voor eigenaar en huurder. Ze geven zicht op aankomende innovaties, waarvan zij binnen afzienbare tijd successen verwachten. Daarom presenteren ze gezamenlijk 10 huidige trends die de toekomst zullen vormgeven.

 • Case 1: Slimme gebouwen wil je slim beheren (NEVAP)

Bij ‘De Alliantie’ zijn wij altijd bezig om de veiligheid, duurzaamheid en gezondheid van onze woningen te verbeteren. Wij maken graag gebruik van nieuwe technieken om inspecties uit te voeren, waarmee wij huurders zo weinig mogelijk belasten. Daarom is de Alliantie samen met een aantal andere corporaties en OCTO in de pilot ‘Woco van de Toekomst’ gestapt. Hierin wordt onderzocht hoe op een slimme manier het vastgoedbezit in kaart gebracht kan worden volgens de NEN2767. Nu start een opzichter/inspecteur het werk met het buiten opnemen van de technische staat, straks raadpleegt deze eerst zijn computer om te zien waar de noodzaak voor inspectie en onderhoud hoog is.
Dirk Huibers, OCTO en Jasper ’t Hart, de Alliantie, delen hun opgedaan ervaring over de ‘Woco van de Toekomst’

 • Case 2: Veilige gebouwen geven privacy (FHI Gebouw Automatisering)

Gebouwen raken meer en meer connected, maar daarmee ook meer en meer kwetsbaar. In het verleden kwam een hacker door de voordeur. Tegenwoordig komt hij via allerlei mogelijke manieren binnen. Een veilig gebouw vraagt aandacht, discipline en regie. Cyberveiligheid wordt niet alleen geboden door een enkele ‘secure’ oplossing, maar is complexer. Zie de kansen van een connected omgeving, maar realiseer dat deze omgeving aandacht vraagt vanuit een cyberveilig perspectief. Niet alleen technisch, maar ook operationeel.
Mark Peggen Cisco/Connect-D Digital Building Solutions nemen je mee in enkele praktijkvoorbeelden en een gestructureerde aanpak

 • Case 3: Gebouwen leveren en bufferen energie (FME)

Gebouwen in de nabije toekomst wekken energie op, kunnen deze energie opslaan en werken samen met de omgeving.
– Vincent Ruijter (Directeur iWell) laat zien hoe opslagsystemen ervoor zorgen dat optimaal gebruikt wordt gemaakt van energie.
– Stefan Olsthoorn (Platformmanager Energy Storage NL) neemt ons mee in bredere ontwikkelingen rondom opslagsystemen in gebouwen en het energiesysteem.

 

Waarom wil je hierbij zijn?

 • Ga in gesprek en laat je inspireren op belangrijke thema’s als sensoring, cyberveiligheid, privacy en de energietransitie
 • Kom in aanraking met tal van cases over nieuwe technologische oplossingen voor de bouw en vastgoedmarkt
 • Beweeg je in een interessant netwerk van onder andere vastgoedpartijen en technologieleveranciers

Programma

13.30 uur – Ontvangst

14.00 uur – Start programma

 • Building the future together
 • Case 1: Slimme gebouwen wil je slim beheren (NEVAP)
 • Case 2: Veilige gebouwen geven privacy (FHI GA)
 • Probleemstelling privacy en veiligheid: Wat speelt er bij jouw organisatie?
 • Case 3: Gezonde gebouwen leveren en bufferen energie (FME)
 • De Gezonde Kaart van NL

18.00 uur – Netwerkborrel

 

Deelname is gratis

Meld je hier aan.

 

Dit event is een samenwerking tussen FME, FHI Gebouw Automatisering en NEVAP en is ook toegankelijk voor leden van Fedet en deelnemers van Energy Storage NL.

 

logo's_4.jpg

 

Gegevens

Datum:
2 september 2020
Tijd:
13:30 - 18:30
Site:
https://www.fme.nl/nl/agendaitem/aanmelden/10649

Locatie

FME, Zoetermeer
Zilverstraat 69
Zoetermeer,
+ Google Maps