Skip to main content

De coronacrisis vraagt ook aan technostarters en scale-ups alles van hun creativiteit om de bedrijfsvoering te continueren of zelfs te overleven. Een hele lastige periode. Door een beroep te doen op de (alternatieve) financieringsmiddelen die momenteel beschikbaar worden gemaakt, kun je zorgen dat je weer controle krijgt over je bedrijf(svoering).

Diverse regelingen en steunmaatregelen zijn in het leven geroepen om je te helpen of worden nu verder uitgewerkt. De overheid en banken spelen een centrale rol in de uitvoering hiervan.

Financiering/subsidie

Fiscaal

Corona-OverbruggingsLening (COL)

Op dinsdag 7 april heeft het kabinet bekendgemaakt dat ze in eerste instantie € 100 miljoen beschikbaar stelt voor overbruggingsleningen aan start-ups, scale-ups en innovatieve mki-bedrijven die financieel geraakt zijn door de impact van de coronacrisis. De Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s) gaan deze Corona-OverbruggingsLening (COL) verstrekken. Op korte termijn maken zij meer bekend over de verschillende leningsvormen en de bijbehorende criteria.

Individueel advies door FME

Elk bedrijf is anders gefinancierd. Daarom kun je als FME Technostarter/scale-up kosteloos een afspraak maken met de financieel adviseurs van FME. FME-leden kunnen contact opnemen met het FME Serviceteam via [email protected]. Zij plannen vervolgens een afspraak in met een financieel adviseur voor een individueel gesprek.

Welke vorm van financiering voor jouw bedrijf het meest kansrijk is, hangt af van meerdere factoren, zoals je strategie en marktpotentieel en de sector en fase waarin je bedrijf zich bevindt. Wil je meer weten over hoe FME je kan helpen bij jouw financiering? Neem dan contact op met Energy Storage NL.

Start scale cover.png

Dit bericht verscheen in aangepaste vorm eerder op www.FME.nl  Energy Storage NL is onderdeel van het FME Cluster Energy.

Leave a Reply