Skip to main content

ESNL-deelnemer iwell heeft samen met klanten en relaties op donderdag 14 februari in Utrecht haar nieuwe ontwikkel- en productielocatie voor duurzame energieopslag geopend. Hun eerste product rolt daar nu al van de band. De Cube is een door iwell ontwikkeld batterijsysteem dat zichzelf terugverdient en wordt geplaatst in appartementencomplexen.

Aan de Atoomweg op het Utrechtse industrieterrein Lage Weide ontmoeten de oude en nieuwe energiewereld elkaar. Op de plek waar ooit steenkolen werden gestookt om Utrechters van stroom te voorzien, vestigt iwell haar ontwikkel- en productielocatie. Ze werken daar aan groene en duurzame batterij technologie om de transitie naar duurzame energie te versnellen.

Om veel meer duurzame energie te kunnen opwekken én gebruiken moet de energie tijdelijk kunnen worden opgeslagen. Het aanbod van zonne- en windenergie is namelijk grillig, een batterijsysteem kan deze grilligheid wegnemen. Iwell is in dit gat gesprongen en heeft een systeem ontwikkeld, de Cube, dat energie opslaat en ook nog eens geld oplevert voor bewoners. Hiermee lopen zij op kop in Nederland! 

Ruim honderd mensen zijn op 14 februari getuige geweest van de feestelijke onthulling van Cube en de ingebruikname van de locatie. Onder de genodigden waren partners zoals de gemeente Utrecht, Woningcorporatie WoonForte en Netbeheerder Enexis. Zij vertelden onder andere over het belang van energieopslag, de ervaringen met de Cube tot nu toe en het belang van aantrekken van dit type bedrijven in de regio Utrecht.

Leave a Reply