Skip to main content

Londen (GB) – 9 januari 2023 – Castleton Commodities International LLC (“CCI”) heeft vandaag aangekondigd dat een dochteronderneming een meerderheidsbelang heeft verworven in S4 Energy BV (“S4 Energy”), ontwikkelaar en eigenaar van grootschalige energie opslag systemen.

S4 Energy, gevestigd in Nederland, bouwt hybride opslagsystemen waarin lithium-ionbatterijen gecombineerd worden met de eigen KINEXT-vliegwieltechnologie. S4 Energy heeft een operationeel portfolio van 25 MW in Nederland en een projectenpijplijn in verschillende stadia van ontwikkeling en bouw. Het bedrijf wil de komende 3 jaar in heel West-Europa meer dan 300 MW aan langetermijn opslaginstallaties bouwen.

“We zijn verheugd om als aandeelhouder toe te treden tot S4 Energy en kijken ernaar uit om nauw met hen samen te werken om het bedrijf te ontwikkelen tot een pan-Europese platform. Deze investering weerspiegelt onze overtuiging dat energieopslag een belangrijke factor zal zijn voor het koolstofvrij maken van energievoorzieningen, terwijl de stabiliteit en betrouwbaarheid van het elektriciteitsnet in Europa behouden blijft”, aldus Mohit Singh, Vice President van het European Principal Investments-team van CCI.

Leo Visser, CEO van S4 Energy: “We zijn erg verheugd en trots om CCI als meerderheidsaandeelhouder te verwelkomen. Met hun internationale netwerk, expertise en toegang tot kapitaal zullen we de implementatie van onze grootschalige energieopslagprojecten aanzienlijk kunnen versnellen en kunnen we de toegevoegde waarde van onze eigen KINEXT-opslagtechnologie ook in andere toepassingen promoten.”